baterie

Ce inseamna Wi-Fi Direct si cum se poate folosi?

Ce inseamna Wi-Fi Direct si cum se poate folosi?

Ce inseamna Wi-Fi Direct si cum se poate folosi? Sistemul de operare Android este unul destul de complex fata de principalul competitor, iOS, practic nu prea ai motive sau timp sa te plictisesti atunci cand butonezi un telefon sau o tableta cu Android, mereu gasesti ceva interesant de instalat sau de configurat.

Incepand cu Android 4.0, toate telefoanele au in meniu si functia Wi-Fi Direct, insa pun pariu ca nu multi stiu ce este, ce face si cum se foloseste Wi-Fi Direct, probabil ca unii utilizatori de Android nici macar nu stiau ca exista in meniul telefonului asa ceva.

Wi-Fi Direct este un certificat al Wi-Fi Alliance, acesta include peste 600 de membri precum Apple, LG, Intel, Microsoft sau Dell, Wi-Fi Direct permite telefoanelor compatibile care nu au propria conexiune la internet sa stabilească o conexiune reciproca si rapida intre ele. Chiar daca “WiFi” ne duce cu gandul la o conexiune la internet, NU este cazul aici!

Wi-Fi Direct poate fi numit si un “competitor” pentru conectivitatea “Bluetooth”, vitezele de transfer ale fisierelor sunt semnificativ mai mari fata de  cele ale tehnologiei Bluetooth, daca doriți o modalitate mai buna de a trimite fișiere de la un dispozitiv catre altul la viteze mai mari, recomand folosirea functiei Wi-Fi Direct.

Insa, aceasta conexiune nu suporta in acest moment transferuri de fișiere native, deci va trebui sa instalați o aplicație din Google Play pentru a face si acest lucru, va recomand aplicatia “Send Anywhere (File Transfer)”

Spre deosebire de conexiunea Bluetooth, in acest caz nu există nicio iconita pentru a activa sau opri funcția Wi-Fi Direct, este activata automat in momentul in care aveti deja o conexiune stabila la internet, asta nu inseamna insa ca aceasta este disponibila mereu!

Telefonul incepe sa scaneze numai dispozitivele din apropiere conectate la internet, am sa va arat mai jos unde anume se afla aceasta setare si cum se imperecheaza doua telefoane cu Android. Am ales un Ulefone Future cu Marshmallow (UI clasic) si un S6 Edge Plus cu Nougat (UI modificat)

[the_ad id=”76867″]

Iata mai intai unde anume gasiti in meniul telefonului acest WiFi Direct:

-Intrati in setari – WiFi – apasati pe setari avansate – WiFi Direct. Acum, telefonul va detecta automat telefoanele aflate in apropiere si se va conecta in cazul in care doriti sa faceti asta. Pe celalalt telefon, veti primi un mesaj de confirmare, acceptati (sau nu) aceasta conexiune.

Iata si in poze:

Iata ce se intampla si pe celalalt telefon mobil cu Android:

Ce inseamna Wi-Fi Direct si cum se poate folosi?

Asta a fost tot, acum stiti cum sa conectati 2 telefoane cu Android intre ele si sa uitati de Bluetooth (pentru moment) nu uitati ca puteți utiliza Wi-Fi Direct impreuna cu Miracast pentru partajarea de continut multimedia!