Acasă Aplicatii pentru telefoane Android Vezi de pe telefon daca cineva iti foloseste reteua WiFi

Vezi de pe telefon daca cineva iti foloseste reteua WiFi

4
nofollow

Vezi de pe telefon daca cineva iti foloseste reteua WiFi, cate telefoane sunt conectate la reteaua ta, adresele IP, detalii despre router si dispozitive, ai posibilitatea de a bloca un anumit telefon (sau tableta) de a se folosi de retea in cazul in care ai dubii.

Daca unul sau mai multe dintre dispozitivele conectate la rețeaua dvs. vi se pare necunoscut sau suspecte, acum il puteți bloca pentru totdeauna. Aplicatia “Fing” va arata adresa MAC a fiecarui telefon conectat la rețea, aceasta adresa va fi de genul “xx: xx: xx: xx: xx: xx” – sau mai clar – 10:66:75:2c:79:XX – acesta este numai un exemplu.

In cazul in care doriti sa blocati accesul unui dispozitiv la reteaua WiFi (din diverse motive), trebuie sa introduceti pe PC adresa ip pe care routerul vostru o are. Deschideti o fereastra noua in browserul vostru de internet, apoi introducetri adresa ip, apasati enter si va logati in panoul de administrare al routerului cu numele de utilizator si parola, de obicei acestea sunt default, admin si admin.

In momentul in care sunteti conectati la routerul vostru ( in panoul de administrare), cautati setarile avansate legate de adresele MAC si acolo introduceti adresa dispozitivului pe care doriti sa-l blocati, adresa o aflati prin intermediul aplicatiei de mai jos. Panourile de administrare difera usor in functie de modelul routerului, insa trebuie sa cautati setarile legate de “MAC”. Daca tot ai ajuns in panoul de administrare, poti schimba si parola WiFi in cazul in care ai dubii legate de securitatea acesteia.

Aplicatia gratuita Fing – Network Tools disponibila in magazinul de aplicatii Google Playpune insa la dispozitie utilizatorului si alte date sau statistici interesante, in capturile de mai jos vedeti cum arata ea instalata pe un telefon ce ruleaza sistemul de operare Android si cam ce pune la dispozitie utilizatorului:


4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here