Acasă Stiri Android Si Noutati Ce producator de telefoane ofera cel mai bun si optimizat UI?

Ce producator de telefoane ofera cel mai bun si optimizat UI?

18

Ce producator de telefoane ofera cel mai bun si optimizat UI? Avand in vedere ca le-am utilizat si testat pe toate cele pe care le veti vedea mai jos, cred ca imi pot impartasi experienta capatata cu aceste interfete de utilizator.

Aproape toti producatorii sau cei ce rebranduiesc telefoane mobile sau tablete au placerea sa-si lase amprenta asupra sistemului de operare Android, nu trebui sa uitam nici companiile de telefoane mobile care fac acelasi lucru, dar intr-o masura ceva mai mica. Fata de producatori sau cei ce rebranduiesc telefoane, aceste companii isi introduc aplicatiile proprii plus imaginea de boot, asta in cazul in care dispozitivele sunt codate in retea.

Mai mult, anumite aplicatii se instaleaza automat in momentul in care introduci o cartela SIM, problema este ca majoritatea aplicatiilor sunt complet inutile si nu fac decat sa ocupe spatiu de stocare, necazul si mai mare este atunci cand aceste aplicatii instalate de catre operatori nu pot fi indepartate!

SAMSUNG UI:

Revenim la subiectul articolului si analizam putin aceste interfete, nu ma voi referi la producatorii din China si nici la companiile care rebranduiesc telefoane mobile, discutam strict de cei mai mari producatori, Samsung, Xiaomi, LG, Google, HTC, Huawei si Sony.

Daca as face un top personal, acesta ar arata asa:

1: Samsung prin TouchWiz, 2: Xiaomi prin MIUI, 3: LG prin LGUX, 4: Sony prin XperiaUI,  5: HTC Sense si 6: Huawei prin Emotion UI. Observati ca nu am inclus si interfata stock intalnita pe telefoanele Google, vorbim aici despre un Android “de la mama lui” si clar este preferatul meu, insa nefiind customizat, nu l-am inclus in top, am scris in titlu “cel mai bun si optimizat UI”

Xperia UI:

Parerile sunt impartite totusi, exista utilizatori care cauta un Android stock sau cat mai aproape de cel clasic si utilizatori care se bucura de multimea de setari oferita de o interfata mai bogata in aplicatii si mai frumos colorata. Daca ai un Samsung si vrei un UI cat mai aproape de stock, poti instala un launcher si te poti bucura de aceasta experienta, dar daca ai un Nexus spre exemplu si vrei mai multa customizare, nu poti instala un TouchWiz complet functional si cu toate functiile disponibile!

Cei ce se pricep mai mult si au instalat versiuni de Android customizate, se pot bucura pe un telefon LG de un UI samsung sau invers! Sau daca au pus un CyanogenMOD pe un telefon chinezesc, pot incerca toate aceste interfete de utilizator, versiunea de Android Cyanogen este una ce ofera o customizare puternica a sistemului de operare.

LG, Samsung, HTC:

Daca ar fi sa discutam despre viteza de reactie a sistemului de operare, cei mai multi spun ca un Android stock este cel mai ok, urmat de un MIUI, asta ar fi si parerea mea. Un telefon dotat cu un hardware mai slab, clar va rula mai bine cu un Android nemodificat fata de unul ce are o interfata de utilizator puternic customizata, aici apreciez MIUI, acesta interfata ruleaza aproape impecabil si pe telefoanele Xiaomi mai slab dotate. Nu asta as putea spune despre un Samsung mai slab dotat dar cu TouchWiz instalat cu toate ca in ultima perioda si TouchWiz s-a transformat destul de mult.

MIUI 8:

Am pus interfata celor de la LG pe locul 3 deoarece apreciez foarte mult sistemul de deblocare prin dubla atingere, compania LG sustine ca a fost prima care a implementat aceasta functie pe un telefon mobil, este o functie extrem de utila ce poate fi activata prin diverse aplicatii pe majoritatea telefoanelor mobile. Oricum, in ultima perioada am observat ca acesti mari producatori se concentreaza mai mult si pe interfata de utilizator, cele mai recente variante sunt clar mai bine optimizate fata de ceea ce vedeam acum 1 sau 2 ani.

Desigur ca cele spuse mai sus reflecta parerea personala si daca averti o alta opinie, o puteti scrie in zona dedicata comentariilor!

18 COMENTARII

  1. Bag mana in foc ca MIUI este unul dintre cele mai bune UI-uri customizate de Android , mie sincer mi se pare ceva pus bine la punct , chair daca este facut de catre chinezi , acesta are versiuni Globale , deci , s-au gandit chinezii la noi , am facut recent un MIUI 8 pt V2 Viper X care n-am gasit pana acu buguri , MIUI este stabil , dar Google Stock n-are competitor

  2. problema miui-ului este una singura,care m-a si facut sa nu mai cumpar xiaomi,dupa multi ani,si destul de stringenta,zic eu: ram managementul foarte agresiv. ai n-ai ram, iti inchide aplicatiile din fundal destul de repede,asa ca ai de suferit la multitasking.daca se rezova acest lucru,in principiu, alta problema grava nu ar exista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here