Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Ce Sa faci daca telefonul tau a intrat in contact cu apa inclusiv la difuzor

Published

on

Ce sa faci daca a intrat apa la difuzorul telefonului – Este un scenariu cat se poate de credibil si chiar se intampla mai ales daca ai un telefon rezistent la apa si pe care-l folosesti la adevarata sa valoare.

Daca esti la piscina, daca te-a prins ploaia, daca l-ai scapat in apa sau daca vrei sa filmezi sau sa faci poze sub apa, vei constata ca in decurs de cateva ore, difuzorul multimedia nu va mai reproduce corect sunetele.

Este normal sa se intample asta. Apa patrunde in acele orificii si ramane acolo ceva timp. Iti va fi aproape imposibil sa asculti muzica si nici tonul de apel nu se va auzi corect. Va scoate toate sunetele din lume, mai putin pe cele corecte.

Advertisement

Apa la difuzorul telefonului? Ce sa nu faci!

Nu trebuie sub nicio forma sa sufli, sa introduci obiecte straine in incercarea de a elimina apa. Cel mult, poti sa scuturi telefonul in incercarea de a mai elimina cativa stropi de apa. Orice, numai sa nu sufli acolo. Vei deteriora difuzorul telefonului. Unele telefoane au acest difuzor mult mai sensibil in comparatie cu altele.

Rezolvam cu o aplicatie?

In linii mari, ai doua posibilitati pe care le recomand. Prima este cea care implica trecerea timpului. Adica trebuie sa astepti ca apa sa se elimine pe cai naturale. Daca nu ai timp sa astepti, poti incerca sa folosesti o aplicatie care promite sa te scape de probleme.

Aplicatia se numeste “Speaker cleaner” si este gratuita. Are un rating bun in Google Play si multe comentarii pozitive. Asta inseamna ca isi face treaba bine. Dar cum poate o aplicatie sa elimine apa din locasul difuzoarelor?

Advertisement

Ei bine, aceasta utilizeaza sunetele la diferite frecvente. Probabil unele care au fost studiate inainte si au fost alese frecventele cu o rata mare de succes. Este suficient sa alegi unul dintre cele doua moduri (swipe stanga/dreapta), manual sau automat. Si neaparat, grila difuzorului sa fie indreptata in jos.

Alegi frecventa sau tonalitatea si apoi, apesi pe “Start Cleaning”. Simplu si util! Aplicatia aceasta va reda sunete care vor reusi sa indeparteze picaturile de apa ramase in interiorul telefonului mobil (in grila difuzorului sau pe langa aceasta). Este o aplicatie care are reclame, dar mai greu sa gasim una fara!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des