baterie

Ce Sunt De Fapt Tabletele Romanesti

Ce Sunt De Fapt Tabletele Romanesti

Shenzhen este un nou oraș în sudul Chinei în apropiere de Hong Kong. În 1979 era doar un sat de pescari, acum fiind o metropola cu peste 13 milioane de locuitori si cel mai bogat oraș din China, raportat la PIB (excluzând Hong Kong).

In acest oras sunt produse majoritatea tabletelor iPad si a telefoanelor iPhone, iar printre multele companii de aici isi are sediul si firma EKEN una dintre principalele fabricante de dispozitive electronice (tablete si telefoane) din lume.

Mai jos sunt cateva imagini cu muncitorii firmei  Foxconn, firma ce asambleaza produsele Apple  Probabil daca ai vrea sa incepi o afacere ai putea cumpara un lot de 500 de tablete de la firma EKEN, tablete nebranduite, pe care ulterior sa pui sigla firmei tale si numele companiei pe care o detii.

Exact asa au facut si cei 3 mari importatori de tablete si telefoane Android de la noi din tara. Sa ne referim pt.inceput la tableta Evolio Neura care este fix o tableta rebranduita de cei de la Evolio tableta originala fiind MALATA Z PAD T8.

Deci tableta EVOLIO NEURA nu este romaneasca si nu prea are nimic romanesc in ea…Tableta a fost rebranduita si de o firma din Rusia sub numele 3Q Surf TS9703T si ea fiind fix Malata ZPad T8.

Allview Alldro Speed este si ea produsa de o companie din Shenzen fiind de fapt tableta LY F1 ce poate fi gasita pe site-ul pandawill.com la pretul de 91 dolari.Cu cat cumperi mai multe,pretul scade…

Si tableta E-Boda E200 este practic aceeasi cu LY-F1/Alldro Speed, versiunea de Android de pe tableta EBoda putand fi instalata cu succes pe tableta Allview!

Si lista continua cu tableta Alldro Speed Duo care este de fapt clona tabletei Onda v712

O tableta recent lansata de cei de la Allview (prima quad-core)Alldro 3 Speed Quad este de fapt tableta Android V972

Reintorcandu-ne un pic la Evolio gasim tableta Evolio Aria ce este de fapt tableta Ramos W 22

Nici cei de la EBoda nu stau mai rau la acest capitol, tableta lor Supreme E300 IPS este de fapt tableta Onda v711.

Singurul aspect care este modificat de firma importatoare, in unele cazuri se umbla putin la partea de soft, adica Android-ul este un pic cosmetizat iar ambalajul este frumos colorat.Acest aspect nu este neaparat unul negativ ci din contra, atata timp cat cei 3 mari importatori isi respecta clientii oferindu-le suport tehnic pentru tablete .

In clipul de mai jos vedem un tur al unei fabrici din Shenzen, ce produce tablete cu chip Allwiner A13, o tableta ieftina de numai 55 $(probabil de unica folosinta) Si poate imi spune si mie de ce dadea tanti aia cu ciocanul in masa non stop…!?

Si la capitolul telefoane nu ne lasam mai prejos.Un exemplu este asemanarea izbitoare din poza de mai jos intre Allview P6 Quad si Gionee Dream D1.

O asemanare exista si intre telefonul Allview P5 Qoad si Xolo 800 Quad

Iar lista poate continua si va fi updatata.