Connect with us

Stiri despre telefoane

Ceasurile Galaxy Watch vor monitoriza si sforaitul

Published

on

Ceasurile Galaxy Watch vor monitoriza si sforaitul

Ceasurile Galaxy Watch vor monitoriza si sforaitul sau daca vreti mai corect spus, apneea! Samsung Electronics marcheaza un pas important in industria dispozitivelor purtabile, anuntand recent ca seria sa Galaxy Watch va include o functie de monitorizare a apneei in somn.

Acest anunt vine dupa ce Ministerul Sigurantei Alimentelor si Medicamentelor din Coreea de Sud (MFDS) a dat unda verde acestei inovatii, care va fi implementata in aplicatia Samsung Health Monitor.

Functia de monitorizare a apneei in somn va folosi senzorul BioActive al ceasului pentru a urmari nivelurile de oxigen din sange ale utilizatorului in timpul somnului.

Advertisement

Acesta va identifica cazurile de apnee obstructiva moderata pana la severa, prin analiza variatiilor nivelului de oxigen din sange. Mai mult, functia va estima si Indicele Apnee-Hipopnee (AHI), un indicator cheie in diagnosticarea apneei in somn.

Pentru a beneficia de aceasta functie, utilizatorii vor trebui sa isi urmareasca somnul de doua ori intr-o perioada de zece zile, fiecare sesiune de monitorizare durand cel putin patru ore. Deci, nu-ti va mai spune nevasta cand sforai, iti va spune ceasul Galaxy Watch!

Galaxy Watch si monitorizarea sanatatii

Ceasurile Galaxy Watch vor monitoriza si sforaitul

Hon Pak, vicepresedinte si sef al echipei de sanatate digitala de la Samsung Electronics, a subliniat ca aceasta functie este un instrument proactiv pentru utilizatori. Scopul este de a ajuta la identificarea apneei in somn in stadiile incipiente, inainte ca aceasta sa evolueze intr-o problema de sanatate mai grava.

Advertisement

Ceasurile Galaxy Watch vor monitoriza si sforaitul

Apneea in somn este o afectiune medicala serioasa, care afecteaza un numar mare de persoane la nivel global. Conform Fundatiei Nationale pentru Somn, aproximativ 25% dintre barbati si 10% dintre femei din Statele Unite sufera de aceasta afectiune.

Mai ingrijorator este faptul ca o proportie semnificativa a acestor cazuri ramane nedepistata. Poate duce la o serie de complicatii de sanatate, inclusiv tensiune arteriala ridicata, boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale si probleme cognitive.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des