Acasă Tutoriale telefon 2020 Cum Faci Screensot Pe Telefon Sau Tableta

Cum Faci Screensot Pe Telefon Sau Tableta

0

Sunt sigur ca nu este o descoperire de ultima ora, probabil multi dintre voi stiu asta. Insa, sunt si multi utilizatori ce probabil au luat de curant contactul cu un telefon sau o tableta Android si nu stiu cum sa procedeze.

Captura de ecran iti poate fi folositoare in mai multe cazuri, fotografiind practic ecranul telefonului, captura fiind salvata in format jpeg sau png si stocata in memoria telefonului sau pe cartela SD. Ulterior imaginea poate fi trimisa prin mail, pe Facebook, WhatsApp sau transferata pe computer si eventual printata ulterior.

Cum Faci Screensot Pe Telefon Sau Tableta

Exista mai multe posibilitati sa faceti o captura de ecran. Fie prin intermediul unor combinatii de taste ce difera insa de la versiunea de Android sau cu ajutorul unor aplicatii ce pot fi descarcate gratuit din Google Play.

Combinatia de taste:

Din pacate utilizatorii versiunii de Android 2.3 nu au posibilitatea de a face screenshot pe dispozitivele lor, insa exista cateva modele de Samsung ce au implementata aceatsa functie. 

Android 4.0 – 4.4 – Apasati in acelasi timp Volume Down si Power pana cand ecranul va clipi si veti auzi un semnal sonor distinc. Modele precum seria Galaxy de la Samsung sau NOTE precum si  alte modele de telefoane au implementata o functie ce permite captura de screenshot printr-o simpla trecere a mainii pe deasupra ecranului.

Untitled

Captura de ecran prin intermediul unei aplicatii:

Din pacate, majoritatea aplicatiilor necesita root pentru a functiona. am gasit in google Play o singura aplicatie ce nu necesita root, insa nu este gratuita. Este vorba despre No Root Screenshot It ce costa 17 lei si poate fi descarcata de AICI .

Aplicatii ce necesita root (cele mai utile)

Avantajul acestor aplicatii este acela ca iti ofera posibilitatea de a seta diferite aspecte legate de captura de ecran.

Screenshot ER DEMO

google play

Screenshot UX

google play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here