Connect with us

Stiri despre telefoane

Cum faci televizorul cu Android sa fie mai rapid?

Published

on

Cum faci televizorul cu Android sa fie mai rapid?

Cum faci televizorul cu Android sa fie mai rapid? Televizoarele inteligente ce ruleaza acest sistem de operare au devenit extrem de ieftine, cu numai cateva sute de lei poti pune mana pe unul cu o diagonala mica. Si daca mai pui cateva sute de lei, vei cumpara unul cu o diagonala suficient de mare, chiar 140cm.

Apare acum o problema. Multe dintre ele nu au un harware foarte avansat si ruleaza cu 1 sau 2GB RAM, Android slab optimizat si stocare interna de 8 sau maxim 16GB.

Exista Google Play si esti tentat sa instalezi tot felul de aplicatii inutile sau chiar jocuri. Eu m-am lamurit cu acest OS pe televizoarele smart si nu instalez aproape nimic, chiar daca oferta este destul de bogata in titluri.

Advertisement

Cum faci televizorul cu Android sa fie mai rapid?

Insa, ce facem daca au inceput sa functioneze din ce in ce mai rau? Iata cateva sfaturi la care poti apela:

Dezactivarea aplicatiilor preinstalate

Televizoarele cu Android vin adesea cu o serie de aplicatii preinstalate, multe dintre ele nefiind folosite niciodata. Aceste aplicatii pot consuma resurse si pot incetini performanta generala. Acceseaza setarile televizorului, navigheaza la sectiunea de aplicatii si dezactiveaza sau dezinstaleaza aplicatiile de care nu ai nevoie. Cred ca sunt destul de multe!

Actualizarea sistemului si a aplicatiilor

Asigura-te ca sistemul de operare si aplicatiile sunt actualizate la ultima versiune. Actualizarile aduc adesea imbunatatiri de performanta si corectii de erori care pot ajuta la functionarea mai fluida a televizorului. Intra in magazin, deschide-o pe cea dorita si actualizeaz-o!

Advertisement

Cum faci televizorul cu Android sa fie mai rapid?

Golirea cache-ului

Fisierele temporare stocate in cache pot incetini televizorul, asa cum fac cu telefonul. Mergi in setarile aplicatiilor si sterge datele cache pentru cele care consuma multe resurse si pe care le folosesti in mod regulat.

Limitarea animatiilor

Animatiile pot parea atragatoare, dar consuma resurse suplimentare. Acceseaza meniul de dezvoltator din setari (daca aceasta optiune este disponibila pe modelul tau de televizor) si limiteaza sau dezactiveaza animatiile.

Utilizarea unei unitati de stocare externa

Daca al tau smart TV are un spatiu de stocare limitat, folosirea unei unitati de stocare externa, cum ar fi un stick USB sau un hard disk extern, poate ajuta la imbunatatirea performantei prin eliberarea spatiului de stocare intern.

Advertisement

Restart regulat

Un simplu restart poate elibera memoria RAM si poate inchide aplicatiile care ruleaza in fundal, imbunatatind astfel performanta generala. Fa acest lucru regulat pentru a mentine televizorul in forma optima.

Verificarea conexiunii la internet

O conexiune slaba la internet poate face ca streamingul video sa fie intrerupt si aplicatiile sa functioneze lent. Asigura-te ca televizorul este conectat la o retea WiFi stabila (vezi daca are WiFi 5Ghz) sau foloseste o conexiune prin cablu pentru o performanta mai buna.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des