baterie

In sfarsit, primele semne de semnal 5G adevarat si in Romania

In sfarsit, primele semne de semnal 5G adevarat si in Romania

In sfarsit, primele semne de semnal 5G adevarat si in Romania – Ne cumparam telefoane 5G pentru ca asa este la moda, au ajuns sa fie din ce in ce mai accesibile. Producatorii se intrec in reclame si in oferte, operatorii de telefonie mobila de la noi din tara au reclame cu retea 5G.

Insa, uita ca pana in acest moment, in Romania nu exista semnal 5G adevarat. In prezent, conectivitatea aceasta se realizeaza pe infrastructura deja existenta si mai presus de toate, inca nu exista licente 5G acordate.

Dar ce aflam astazi? Pai despre faptul ca cei de la ANCOM (Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) pregatesc licitatiile privind acordarea frecvențelor 5G in Romania. Observati ca am subliniat acel cuvant. “Pregatesc” nu inseamna prea multe, inca asteptam ceva mult mai concret.

semnal 5g romania

Este bine ca totusi nu au uitat de 5G-ul adevarat. Din comunicatul oficial, mai aflam ca urmeaza a fi adoptata o decizie importanta…Puteti citi declaratia de mai jos si apoi puteti trage singuri cateva concluzii.

O decizie importanta care urmeaza a fi adoptata anul acesta este cea privind organizarea procedurii de selecție de acordare a drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz, pentru furnizarea de rețele publice și servicii de comunicații electronice de banda larga, Proedura implica stabilirea condițiilor de acordare a drepturilor de utilizare și a regulilor de desfașurare a selectiei și desfașurarea propriu-zisa a licitației”.

Este bine ca aflam si asta, este un pas major inainte. Si chiar daca va mai dura putin (sau mai mult) pan cand vom avea un 5G real, nu trebuie sa ne mai ferim de achizitionarea unui smartphone ce suporta o astfel de conectivitate.

Chiar daca nu o vom folosi momentan, telefoanele acestea sunt fabricate pe o platforma hardware mai moderna si mai performanta. Ce vreau sa spun prin asta? Daca aveti de ales intre 2 telefoane cu acelasi pret dar unul are 4G si unul 5G, cumparati-l pe cel din urma.