baterie

Asa stabilesti Google ca pagina de start in internet browser pe telefon

Asa stabilesti Google ca pagina de start in internet browser pe telefon

Cum setati Google ca pagina de start in browser Android si ar trebui sa utilizam Google ca principalul motor de cautare. Este de departe cel mai bun si nu cred ca are rost in acest articol sa discutam care sunt motivele.

Este simplu, pe telefonul mobil nu are rost sa utilizam alt motor de cautare. Daca totusi vreti alternative pentru a va convinge de diferente, puteti incerca si Yahoo, Bing, DuckDuckGo sau Yandex.

La fel, recomand ca browser implicit sa utilizati Google Chrome. Cred ca este cel mai rapid si nu in ultimul rand, cel mai safe. Este o aplicatie care se descarca rapid din Google Play si daca telefonul vostru vine in mod default cu alt browser, recomand sa renuntati la el si sa va bazati pe Chrome.

Dar ce facem in conditiile in care din diverse motive Google nu este setat ca motor de cautare principal? Poate ai cumparat recent un telefon mobil sau poate ai facut o setare care a stabilit alta pagina principala! Iata ce trebuie sa faci in cazul in care utilizezi Chrome sau Opera:

Cum setati Google ca pagina de start in browser Android

Daca folositi pe telefon aplicatia Chrome, trebuie sa procedati in felul urmator. O deschideti si in partea dreapta (sus) veti observa 3 puncte. Apasati pe ele si apoi pe setari. Mai departe, va trebui sa accesati “Motor de cautare” si in lista care se va deschide, alegeti si bifati “Google”:

In cazul in care utilizezi aplicatia Opera, trebuie sa procedezi in felul urmator. O pornesti si in partea dreapta (jos) vei observa iconita aplicatiiei. Apesi pe ea si apoi pe setari. Mai departe, cauti “Motor de cautare implicit” si din lista respectiva, alege “Google”.