Connect with us

Tutoriale telefon

Cum poti sa inchizi un telefon daca butonul este stricat

Published

on

Cum sa inchizi un telefon mobil daca ai butonul stricat sau daca efectiv apesi pe el lung si nu se intampla nimic. Ultima situatie poate aparea pe diverse telefoane sub brand chinezesc (inclusiv unele OPPO) sau chiar anumite terminale sub brand Samsung. Spre exemplu, unele modele de Samsung nu reactioneaza deloc cand apesi lung butonul power, pentru a-l inchide trebuie sa apesi lung butonul power si cel de volum jos, simultan.

Dar daca ai terminalul mai vechi si butonul power nu functioneaza deloc, exista o metoda inclusa in Android. Ne vom utiliza de meniul accesibilitate, de acolo vom activa o iconita care va aparea pe ecranul principal si care aduce cu ea mai multe optiuni. Printre acestea, si posibilitatea de a opri complet telefonul.

Este destul de util acest meniu care apare impreuna cu iconita respectiva. Apar optiuni rapide de control al ecranului, volum, actiuni recente, setari meniu, panou de notificari, etc. Iata cum sa procedati in functie de telefonul mobil pe care-l aveti, capturile de ecran sunt realizate cu ajutorul unui Samsung.

Advertisement

Inchide un telefon mobil daca ai butonul stricat

Inchide un telefon mobil daca ai butonul stricat!

Samsung – intra in setari – accesibilitate – interactiune si dexteritate – bifeaza meniu asistent.

Alte modele – intra in setari – accesibilitate – setari aditionale.

Cum poti sa inchizi un telefon daca butonul este stricat

Mai sunt si alte metode, unele dintre ele implica instalarea unei aplicatii, Power Menu fiind probabil una dintre cele mai ok. Dar daca revenim la Samsung si nu vrei sa activezi acea iconita “plutitoare”, este suficient sa te uiti in zona panoului de notificari si vei observa pictograma aferanta meniului de oprire, asa cum vedeti in captura de mai sus. Deblochezi telefonul si tragi in jos de doua ori cu degetul peste zona notificarilor.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171