De ce comparatiile video intre 2 telefoane nu sunt deloc relevante?

Pai am sa incerc sa explic rapid aici si am sa dau chiar si cateva exemple. Am vazut pe YouTube si chiar am primit pe mail din partea multor producatori sau importatori clipuri video in care telefoanele mai ieftine, mai slab dotate si mai slab cotate sunt comparate cu modele de telefoane produse si vandute de firme mari si cu traditie in spate.

In mai toate aceste clipuri, putem vedea cum un model mai ieftin reuseste chipurile sa “se miste” mai bine fata de un telefon ce costa de cateva ori mai scump, intra mai repede in anumite aplicatii si astfel, acesti producatori mai mici sau importatori reusesc oarecum sa impresioneze o parte din audienta.

Oricand pot compara un UMi London cu un Note 3 de la Samsung si ma refer numai la telefoanele pe care le am acum in fata, daca mai caut prin sertare as putea chiar sa compar un UMi Touch cu un LG G4 sau un LG G3 cu un Evolio Onyx si sa fac ca aceste nume mici sa para castigatoare!

In primul rand, poti face asta daca telefoanele mai slabe sunt scoase din cutie sau resetate la valorile din fabrica si nu sunt incarcate cu tot felul de aplicatii, conturi ce se sincronizeaza, aplicatii care ruleaza in fundal si lista poate continua.

Articolul continua dupa reclama:

Da, astfel pot demonstra ca un telefon destul de slab cum este spre exemplu UMi London poate deschide o pagina web mai rapid fata de cum o face un LG G4 si pot demonstra asta in clip. Insa, daca am sa fac acelasi test cu cateva conturi de mail sincronizate, cu aplicatii care ruleaza in fundal, etc si voi rula testul pentru mai mult timp, totul se va schimba in rau pentru firmele mai mici.

CITESTE SI:  Samsung GALAXY S7 Edge sau noul Huawei P10? Preturi identice

Sa nu mai vorbim de conectivitatea GPS, de stabilitatea retelei WiFi sau cea de telefonie mobila, de calitatea ecranului, de acumulator, de semnal, de difuzor si microfon sau de constructia in sine…aici observam ca nu apar comparatii! Oare de ce?

Deci, nu mai credeti in astfel de comparatii, cel putin nu in cele in care apar nume mari vs nume mici!

Vernee Apollo Lite vs. Samsung Galaxy S7: Benchmark

Vernee Apollo Lite vs OnePlus 3

DOOGEE F7 Pro VS iPhone 6s Plus

Sigur te intereseaza si:

More from Cosmin

Allview P6 PRO in curand, iata primele detalii

Allview P6 PRO in curand, iata primele detalii – Se pare ca...
Citeste tot

12 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *