Connect with us

De ce incetinesc telefoanele dupa ce facem un update si in general, asta se intampla pe masura ce trece timpul peste un anumit model, adica atunci cand imbatraneste.

Si nu ma refer la actualizarile care ar incetini intentionat un smartphone, au fost destui producatori care ar fi procedat in acest fel si chiar au existat in presa dezvaluiri pe acest subiect. Noi ne referim acum la acele “cauze naturale” care duc la functionarea mai greoaie a unui telefon mobil atunci dupa ce primeste un anumit update major de Android.

De ce se intampla asa ceva si de ce este normal sa se intample?

Noile actualizari vin adesea cu caracteristici mai avansate, functii noi si imbunatatiri. Acestea pot necesita mai multa putere de procesare sau memorie. Pe un dispozitiv mai vechi, aceasta poate duce la o functionare mai lenta.

De ce incetinesc telefoanele dupa ce facem un update

Alaturi de caracteristicile avansate, noile actualizari aduc cu sine si functii complet noi. Acestea pot varia de la noi moduri de camera, la functii care economisesc energia sau la metode superioare de securitate.

Spre exemplu, cu introducerea inteligentei artificiale in softul unui smartphone, multe update-uri au inclus caracteristici care folosesc AI pentru a optimiza performanta bateriei, a face fotografii mai bune sau a personaliza recomandarile in functie de preferintele utilizatorului.

De ce incetinesc telefoanele dupa ce facem un update

Telefoanele mai vechi pot avea componente care sunt aproape de sfarsitul duratei lor de viata, si nu neaparat ca ar avea probleme legate de functionare. Desi nu este direct legat de actualizare, combinatia dintre hardware-ul vechi si software-ul nou poate duce la incetinire.

Nu de putine ori, sunt aduse actualizari fara a testa suficient performanta pe toate modelele si asta poate duce la o compatibilitate redusa si, implicit, la o incetinire a sistemului.

In plus, sunt aduse patch-uri de securitate care protejeaza impotriva amenintarilor recent descoperite si se corecteaza anumite bug-urilor care au fost raportate de utilizatori.

Si aceste imbunatatiri trebuie sa vina! Daca nu ar sosi, utilizatorii ar incepe sa puna presiune pe producator, sa-l critice pe forumuri sau pe retele de socializare si de ce nu, sa se distanteze pe viitor de el. Actualizarile insuficiente sau cele care nu satisfac asteptarile clientului pot motiva achizitionarea unui nou model de telefon.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!