Connect with us

Telefoane mobile noi

De ce Samsung S24 Ultra nu mai are ecranul curbat

Published

on

Samsung S24 Ultra nu mai are ecranul curbat si am discutat putin despre asta in articolul in care am scris despre lansarea seriei de top a sud-coreenilor.

Insa, am vazut ca nu sunt chiar singurul care a remarcat lipsa acestui panou curbat, ceva emblematic pentru Samsung. Practic, ei au inventat telefoanele cu ecran curbat si acum, este posibil ca tot ei sa le elimine.

Am vazut cateva materiale de review pentru Samsung S24 Ultra si nu pot spune ca am fost prea fericit cu ceea ce am vazut, mai ales in momentele in care pe ecran apar imagini deschise la culoare. Se vad marginile panoului, acele dungi negre.

Advertisement

Nu contest performantele de top ale acestui flagship, probabil la ora actuala sa fie cel mai bun telefon mobil din lume. Insa, sa vad acele dungi negre…ma duc cu gandul la un telefon de generatie mai veche.

Dar de ce Samsung S24 Ultra nu mai are ecranul curbat?

De ce Samsung S24 Ultra nu mai are ecranul curbat

Feedback-ul primit de la clienti, care au aratat o inclinatie clara spre ecranele plate, in principal datorita utilizarii mai eficiente a S Pen-ului, a influentat aceasta decizie. Ecranul plat ofera avantajul folosirii intregii sale latimi, facandu-l mai adecvat pentru notite si desen.

Chiar daca panoul nu mai ajunge pana la margini, Galaxy S24 Ultra pastreaza totusi un display generos de 6.8 inci. Se poate spune ca un ecran curbat adauga un plus de eleganta telefonului, insa schimbarea a fost facuta in vederea unei mai bune functionalitati.

Prin reducerea dimensiunii marginilor, Samsung a obtinut un telefon usor mai lat decat modelul sau anterior.

Advertisement

S23 Ultra are body ratio de 89%, S24 Ultra are 88%.

Aceste ajustari minore sunt cruciale pentru a oferi un ecran optimizat nu doar pentru vizualizare, ci si pentru cresterea productivitatii. Deci, se pare ca asa au cerut utilizatorii. Dar oare este asa? Nu cumva un ecran curbat era mai greu de produs si costa mai mult?

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des