Connect with us

Stiri despre telefoane

Droidcon, 400 De Dezvoltatori Android La București Pe 10 octombrie

Published

on

București, 29 septembrie 2014 – Droidcon Eastern Europe 2014, cea mai mare conferință regională dedicată dezvoltatorilor Android, se deschide în intervalul 10 – 11 octombrie la București și va reuni cei mai talentaţi dezvoltatori Android din regiune.

Vor fi prezentate în premieră noutăţi şi bune practici din diferite sectoare precum: Android Wear, Android TV, Realitatea Augmentată, Android Studio, Gaming, dar şi subiecte sensibile, precum securitatea aplicaţiilor mobile.

  • Droidcon Eastern Europe este cea mai mare conferinţă regională dedicată dezvoltatorilor Android, aflată la ediția a patra
  • Cele mai noi tehnologii de realitate augmentată, Android Wear şi Android TV în premieră la Bucureşti
  • Invitaţi speciali Pietro F. Maggi, din cadrul Motorola Solutions şi Alexandru Petrescu, Software Engineering Lead la Facebook

DROIDCON13_01

La ediţia de anul acesta sunt așteptați 400 de dezvoltatori din peste 10 ţări, cu aproximativ 60%  mai mulți faţă de anul trecut.

Advertisement

Bucureştiul are potenţialul de a deveni un hub tehnologic important, datorită prezenţei a mii de developeri care programează în limbaje precum C++ sau Java şi care pot să facă trecerea deosbit de uşor la Android sau iOS. Anul acesta vom vedea în premieră noi aplicații din cele mai hot subiecte ale momentului, Android Wear și Realitatea Augmentată a declarat Carmen Ciulacu, Managing Director al Mobile Publishing Group şi co-fondator al Droidcon Eastern Europe.

În cadrul evenimentului, vor susține prezentări de specialitate lideri renumiţi din domeniu, printre care Alexandru Petrescu, developer în cadrul Facebook, care va detalia planurile de dezvoltare viitoare ale aplicaţiei pentru Android şi Paul Ardeleanu, expert în iOS, trainer şi developer cu experienţă.

DROIDCON13_02

Printre specialiştii invitaţi să-şi împărtăşească experienţa se numără:

  • Pietro F. Maggi, SW Consultant Technical Architect Europa şi Africa, Motorola Solutions – arhitect tehnic cu o experienţă de 15 ani în dezvoltare, de la MCU-uri de 8 biţi până la aplicaţii web pentru HTML 5. A făcut parte din echipa care a testat primele dispozitive Android Industrial Mobility, lansate de Motorola Solutions în 2011. În prezentarea sa va oferi sfaturi utile firmelor mari şi organizaţiilor publice pentru trecerea de la Industrial Mobility la noua generaţie de sisteme de operare mobile şi ahitecturi moderne.
  • Alexandru Petrescu, Software Engineering Lead în cadrul Facebook – lucrează în prezent la îmbunătăţirea performanţelor şi eficienţei traficului de date ale aplicaţiei Facebook pentru Android. Înainte să se alăture Facebook, a fost co-fondatorul companiei Urban Pixels, un start-up din New York care a realizat aplicaţia de căutare pentru media de streaming, Can i Stream It?
  • Marius Mailat, fondator şi CTO al Apprise – fondator al comunităţii româneşti Android.ro, care reuneşte peste 5.000 de membri, Marius este un trainer şi speaker cu experienţă. El a format peste 500 de dezvoltatori de pe patru continente. Printre clienţii lui se numără Intel, Siemens, Real-Networks şi Cisco.
  • Eduard Popovici, PhD şeful laboratorului SAIM din cadrul facultăţii ETTI de la UPB – în cadrul Laboratorului Servicii şi aplicatii pentru Internet Mobil, alături de echipa sa, Eduard îi formează pe studenţii facultăţii ETTI în dezvoltatori de aplicaţii mobile.
  • Dan Romescu, dezvoltator, antreprenor, co-fondator Droidcon – cu o experienţă considerabilă în dezvoltarea de aplicaţii Android, Dan este unul dintre cei mai apreciaţi specialişti români în domeniul tehnologiilor mobile în Germania.

Continuând iniţiativa începută anul trecut, în cadrul conferinţei de anul acesta se va organiza din nou Barcamp. Aceasta este o sesiune dedicată în exclusivitate dezvoltatorilor care prezintă idei de rezolvare a unor probleme tehnice legate de aplicaţiile de mare interes din Google Appstore. Sesiunea este organizată sub forma unei competiţii, în cadrul căreia dezvoltatorii celor mai ingenioase soluţii prezentate vor fi premiaţi cu telefoane şi tablete oferite de sponsorii evenimentului.

DROIDCON13_03

În premieră, în cadrul conferinței va fi amenajat YStartup, un spaţiu special în cadrul căruia tinerii care au o idee sau un prototip de produs, le pot prezenta pe scenă. Pe lângă feedback şi mentoring,  dacă o idee este destul de bună, poate primi chiar şi finanţare. Primele proiecte înscrise în iniţiativa YStartup au origini internaţionale, provenind din Germania şi din Londra. Organizatorii vor selecta cele mai bune 15 proiecte de start-up pentru a fi prezentate public.

Advertisement

Conferinţele Droidcon au debutat în 2008, la Berlin, ca o manifestare a comunităţii dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Android. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, devenind într-un timp foarte scurt cea mai importantă conferinţă a comunităţilor de dezvoltatori. Bucureşti a fost al patrulea oraş care a găzduit Droidcon, în 2011, înaintea unor metropole ca Paris sau Moscova. Capitala a fost aleasă pentru găzduirea evenimentului regional datorită infrastructurii ideale pentru organizarea de conferinţe de care beneficiază, fiind şi un oraş accesibil dezvoltatorilor din Europa de Est (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Moldova). 

Eram pasionată de ideea de comunitate de developeri, anticipam explozia fantastică a aplicaţiilor mobile şi, în 2011, am reuşit împreună cu Dan Romescu, care este unul din cei 4 fondatori din Germania, să organizăm prima ediţie la Bucureşti, a adăugat Carmen Ciulacu.

Conferinţa va avea loc pe 10 – 11 octombrie la Jubilé The Ballroom, situat pe Strada Amiral Constantin Bălescu, nr. 3 în Bucureşti. Droidcon Eastern Europe 2014 este deschis tuturor celor interesaţi să participe. Biletele se pot achiziţiona până pe 10 octombrie inclusiv, de pe pagina evenimentului. Studenţii beneficiază de reduceri speciale.

Pentru înscrieri şi mai multe informaţii despre Droidcon Eastern Europe 2014 vizitaţi pagina http://ro.droidcon.com/2014/.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des