Connect with us

Stiri despre telefoane

De ce sa dezactivezi chiar acum locatia GPS de pe telefon

Published

on

De ce sa dezactivezi chiar acum locatia GPS de pe telefon – Aproape fiecare smartphone vine echipat cu o functie de localizare GPS. Aceasta tehnologie ne-a usurat mult viata, ajutandu-ne sa gasim locuri noi, sa ajungem la destinatii necunoscute si sa ne monitorizam activitatile fizice.

Chiar mai mult de atat, am aratat in acest articol o functie care ar putea sa te ajute foarte mult, dar chiar ea ne arata cat de mult stiu telefoanele mobile despre tine! Cu toate acestea, exista si cateva motive serioase pentru care ai putea dori sa dezactivezi locatia GPS de pe telefonul tau, mai ales atunci cand efectiv nu ai nevoie de ea!

Unul dintre motivele principale pentru care ar trebui sa dezactivezi locatia GPS este protejarea confidentialitatii tale. Multe aplicatii si site-uri colecteaza datele tale de localizare si le folosesc pentru a-ti oferi reclame targetate, sau le vand altor companii. Cu cat mai multe informatii despre locatia ta sunt disponibile, cu atat mai expusa este viata ta privata. Ce sa mai spunem despre retelele de socializare care deja au fost acuzate ca fac asta!

Advertisement

GPS-ul consuma o cantitate semnificativa de energie, ceea ce inseamna ca bateria telefonului tau va dura mai putin. Dezactivand acest element de conectivitate, vei economisi baterie si vei putea folosi telefonul pentru o perioada mai lunga de timp intre incarcari.

diferente GPS GLONASS GALILEO si BDS

Cu locatia activa, exista riscul ca cineva sa te urmareasca. Desi majoritatea aplicatiilor si serviciilor de localizare au masuri de securitate pentru a proteja datele tale, pot exista scurgeri de date si vulnerabilitati care pot fi exploatate de persoane rau intentionate.

Daca folosesti telefonul pentru munca si ai acces la informatii sensibile ale companiei, dezactivarea GPS-ului poate fi un pas important in protejarea acestor date. Un atacator care obtine acces la locatia ta ar putea folosi aceste informatii pentru a identifica locatiile in care compania desfasoara activitati importante, facandu-le vulnerabile la spionaj industrial sau alte atacuri. Probabil ca nu este cazul in Romania, in special daca ai un loc de munca comun.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des