Connect with us

In cazul in care inca nu ati observat, va spun acum ca Romania a primit de la YouTube nu mai putin de 2 rezolutii 1080p! Poate va intrebati ce inseamna asta si cum este posibil asa ceva!? Este suficient sa deschideti aplicatia (standard/nu premium) si sa dati play unui clip (am observat ca nu se aplica momentan la toate).

Apoi, daca vreti sa alegeti rezolutia, veti observa ca sunt deja disponibile 2 rezolutii 1080p. Una dintre ele este cea cu care ne-am obisnuit, dar cealalta este imbunatatita si pentru aceasta va trebui sa platim.

Sper insa ca nu au umblat la calitatea celei standard, adica sa ramana un 1080p cat se poate de curat. Ne putem intreba de ce nu au facut asta cu rezolutia 4K! Ei bine, scopul lor este de a face cat mai multi utilizatori sa-si cumpere versiunea YouTube premium si au umblat acolo unde au crezut ei ca ne doare cel mai mult.

Dupa ce a inchis Vanced, YouTube ne da 1080p bun pe bani

Si chiar au nimerit-o destul de bine, 1080p fiind cea mai populara rezolutie. Putem alege 4K, insa avem nevoie de un smartphone mai puternic si oricum, diferentele nu prea sunt sesizabile. YouTube este o platforma libera si fiecare incarca ce vrea, la ce calitate doreste.

Acesta este motivul pentru care un 4K incarcat de utilizatorul X, poate fi superior celui incarcat de utilizatorul Y.

In fine, sa vedem acum ce inseamna aceste doua rezolutii si cu cat este mai buna varianta de 1080p pe care o primesc cei ce au un abonament platit. YouTube a inceput sa experimenteze rezolutia premium 1080p inca de la inceputul anului 2023, o versiune cu bitrate imbunatatit a care ofera o experienta de vizionare mai buna.

Ce inseamna acest bitrate imbunatatit si cat de mult conteaza? Trebuie sa stiti ca va conta destul de mult si diferentele le vedeti la scenele in miscare.

Dupa ce a inchis Vanced, YouTube ne da 1080p bun pe bani

Bitrate-ul imbunatatit se refera la numarul de biti care sunt procesati. In cazul videoclipurilor, acesta se refera la numarul de biti de informatie care sunt afisati pe ecran intr-o secunda. Un bitrate mai mare inseamna o calitate video mai buna, deoarece mai multe informatii sunt afisate pe ecran in fiecare secunda.

Un clip cu un bitrate de 1 Mbps (megabit pe secunda) va afisa 1 milion de biti de informatie pe ecran in fiecare secunda. Daca acelasi videoclip ar avea un bitrate de 2 Mbps, ar afisa 2 milioane de biti de informatie pe ecran in fiecare secunda, ceea ce ar duce la o calitate video mai buna.

Spre exemplu, un clip care prezinta o scena cu confetti care cad, un bitrate mai mare va permite o reprezentare mai clara si mai detaliata a fiecarui confetti individual. Sau picaturi de ploaie mai clare, fulgi de zapada mai detaliati si lista exemplelor poate continua la nesfarsit. Deci, de acum inainte, cine vrea un 1080 mai bune, plateste in plus!

Citeste acum si:

YouTube va aduce jocurile pe telefonul mobil, functia Playables

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!