Connect with us

Stiri despre telefoane

eMag primeste o amenda record de la Consiliul Concurentei

Published

on

eMag primeste o amenda record de la Consiliul Concurentei, mai exact compania Dante International a fost “premiata” cu 32 milioane lei, asta inseamna o amenda de aproximativ 6.7 milioane euro, o suma deloc mica la prima vedere.

Suma pare imensa pentru un client obisnuit, nu stiu cat de mare sau de mica este pentru Dante International S.A, compania din spatele eMag. Dar ce anume s-a intamplat? Ei bine, amenda a fost data pentru abuz de poziție dominanta (intervalul 2013-2019) pe piața serviciilor de intermediere prin platforme online de tip marketplace.

Ce inseamna asta? Se pare ca au profitat de pozitia lor dominanta si au inpins propriile oferte in fata colaboratorilor din marketplace. In modul acesta, ofertele partenerilor afiliați au fost limitate, aspect ce a condus la afectarea concurenței reale.

Advertisement

Deoarece Dante Internetional a recunoscut fapta, Consiliul Concurentei a aplicat o amenda redusa, dar aceasta tot ajunge pana la 6.7 milioane euro. De acum, eMag va trebui sa informeze in mod complet si corect partenerii in legatura cu modul de functionare al algoritmilor de listare si de pozitionare a produselor.

Concrect, cred ca se refera la produsele vandute de catre ei, produse care au fost impinse mai in fata si in acest mod, mai vizibile pentru clienti. Sa spunem (de exemplu) ca pe platforma eMag, acelasi model de telefon mobil este vandut si de ei, dar si de alte 5 companii.

Din cate inteleg din comunicat, pe site-ul eMag, era vizibil mai intai produsul vandut de catre ei si apoi restul. Acest aspect trebuie corectat, sunt obligati acum si sa creeze un sistem de gestionare a datelor colectate și stocate prin intermediul platformei, accesul accesul la aceste date sa se realizeze in mod nediscriminatoriu.

Advertisement

sursa foto

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des