baterie

Facebook ar putea sa inchida in Europa, la fel si Instagram

Facebook ar putea sa inchida in Europa, la fel si Instagram

Facebook, populara retea de socializare ar putea sa se inchida in Europa, acest lucru ar putea sa se intample inclusiv cu Instagram. Poate parea o stire sau o afirmatie socanta, fortata si de necrezut, insa aceasta stire a inceput sa circule pe internet si preluata inclusiv de publicatii mari. Ar exista si un document in acest sens.

La mijloc ar fi vorba despre o noua lege UE ce impune companiilor care colecteaza date despre utilizatori sa pastreze și sa proceseze datele pe serverele europene. Insa, Facebook si Instagram proceseaza aceste date inclusiv pe serverele din SUA. Aspect ce ar fi esential pentru directionarea reclamelor si pentru companiile care opereaza pe aceste retele.

Conform sursei, Meta (compania din spatele Facebook, Instagram, etc), va inceta sa  ofere Facebook și Instagram in Uniunea Europeana, asta se va intampla daca nu se conformeaza reglementarilor impuse de catre UE. Vicepresedintele Afacerilor Globale al Meta, afirma ca asa ceva ar fi in detrimentul multor companii din UE care se bazeaza pe serviciile și reclamele oferite de companie.

Facebook ar putea sa inchida in Europa, la fel si Instagram

Saptamana trecuta, actiunile Facebook au scazut cu aproximativ 20% si in ultimul trimestru, Facebook a avut 1,929 miliarde de utilizatori, in scadere fata de trimestrul anterior. Ar fi pentru prima data cand aplicatia a pierdut in ultimele trei luni un milion de utilizatori activi zilnic in SUA.

Chiar Mark Zuckerberg declara ca problemele apar din dificultatea cu care companiile pe care META le are reuseste sa atraga noi utilizatorii, dar si din concurenta agresiva facuta de catre TikTok. Cu alte cuvinte Facebook pierde teren in detrimentul concurentei.