Connect with us

Stiri despre telefoane

Final de drum pentru seria populara de telefoane mobile?

Published

on

Final de drum pentru seria populara de telefoane mobile?? – O veste care nu ne place despre telefoanele Asus si speram sa fie numai un zvon care sa alarmeze degeaba aceasta industrie. Insa, sursele spun ca actuala generatie de Zenfone 10 a fost ultima lansata si ca echipa care a lucrat la aceasta serie va fi integrata in alte departamente in viitor, sau direct in echipa ROG.

Conform sursei citate, in luna iunie, ASUS a comunicat angajatilor sai printr-o nota interna ca va initia o reorganizare la nivel de companie. Desi a insistat de mai multe ori ca nu are in plan sa faca disponibilizari, a redus personalul din sectorul de PC-uri.

Acest lucru a afectat echipele din Taiwan si Suzhou, China. Totusi, ritmul reducerilor de personal nu a fost incetinit si se pare ca diferite departamente din cadrul diviziei comerciale au fost convocate si personalul, inclusiv ingineri si oameni din achizitii, personalul ar fi fost redus la jumatate.

Advertisement

Final de drum pentru seria populara de telefoane mobile?

In ceea ce priveste motivul pentru care unii angajati au fost transferati in divizia de telefoane mobile doar pentru a fi ulterior disponibilizati, o sursa apropiata de situatie a explicat ca telefoanele mobile ASUS sunt impartite in doua serii: ROG – “Republic of Gamers” (foto sus) si Zenfone.

Cu toate acestea, cel mai recent model, Zenfone 10 (foto jos), se pare ca a fost si ultimul! Echipa Zenfone va fi integrata in alte departamente in viitor sau chiar absorbita de echipa ROG.

Final de drum pentru seria populara de telefoane mobile?

Oricum, ASUS nu cred ca se concentra foarte mult pe segmentul telefoanelor mobile si lansau foarte putine modele pe parcursul unui an de zile. Nu mai au telefoane accesibile, nici macar cele pe care le-am fi integrat in categoria midrange. Modele mai vechi:

Advertisement

Final de drum pentru seria populara de telefoane mobile?

Primul model al gamei Zenfone a aparut acum aproape 10 ani de zile si oarecum au fost usor diferite fata de concurenta.

Desi puternice, fie aveau un design atipic, fie diagonala a ecranului de dimensiuni reduse, asa cum se intampla in cazul celui aparut anul acesta, numai 5.92 inch, cele mai mici telefoane flagship. Ramane sa vedem ce se va intampla cu adevarat si daca se vor axa numai pe modelele de gaming.

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des