AcasăStiri Android Si NoutatiAm folosit Samsung DeX pe PC impreuna cu Note 10 Plus

Am folosit Samsung DeX pe PC impreuna cu Note 10 Plus

0

Intr-un final, am incercat si Samsung DeX pe Note 10 Plus, mai mult din curiozitate. Este o functie disponibila pe acest smartphone si cred Samsung este singurul producator ce ofera asa ceva.

Nu este chiar ceva nou, DeX a venit initial cu seria Galaxy S8. Insa, acum totul este mult mai simplu si mai usor de folosit, nu mai ai nevoie de niciun alt accesoriu. Pur si simplu, conectezi cablul special si gata, ai pe PC sau laptop, doua ecrane.

Samsung Note 10 Plus, este disponibil deja la Orange si poate fi achizitionat impreuna cu un abonament, pretul scade in acest fel. Il testez multumita programului Orange Smartphone Tester.

samsung dex

Nu functioneaza cu orice cablu, trebuie sa-l utilizam pe cel din pachetul de vanzare. Este unul special, ambele capete sunt de tip USB Tip-C. Automat, si PC-ul sau laptopul trebuie sa aiba un port USB Tip-C.

Samsung DeX

samsung dex

Dupa ce ai conectat in acest mod telefonul la PC, pe ecranul terminalului iti va aparea un mesaj prin care te intreaba daca vrei sa folosesti Samsung DeX. Apesi pe ok si apoi va trebui sa descarci pe PC, aplicatia speciala pentru Windows. Are cam 95MB si se instaleaza simplu.

Samsung DeX samsung dex

Nu trebuie sa faci nicio setare dupa instalare. Ai totusi posibilitatea ca DeX sa porneasca automat in momentul in care ai conectat telefonul la PC, poti sa opresti aceasta optiune.

samsung dex

Apoi, dupa ce ai deschis pe PC aplicatia Samsung DeX si dupa ce ai conectat telefonul, pe ecranul calculatorului sau al laptopului, se va oglindi si ecranul telefonului.

samsung dex

Poti in mod full screen sau poti sa incerci intr-o fereastra mai mica. In acest mod, ai la dispozitie si sistemul de operare Windows, dar si Android!

samsung dex

Nu va ganditi ca ceea ce faci pe telefon se va vedea pe calculator, nu asa sta treaba ;). Este o interfata ceva mai speciala si nu vei interactiona fizic cu telefonul. Vei folosi tastatura calculatorului si mouse-ul.

samsung dex

Interfata este asemanatoare cu cea a telefonului dar este adaptata pentru ecrane mult mai mari, asa cum este un monitor. Poti vedea in totalitate fisierele disponibile pe telefon si poti porni orice aplicatie, chiar si aproape orice joc. Spre exemplu, eu am jucat Asphalt 9 pentru Android, pe un laptop cu Windows 10. Totul a decurs perfect.

samsung dex

Interesant este ca in acelasi timp in care folosesti Samsung Dex, poti face altceva pe telefonul mobil. Deci, ai si Android la dispozitie, dar si Windows + DeX, inclusiv Google Play. Este o functie interesanta, dar nu cred ca pentru toti utilizatorii.

samsung dex

O vad utila mai mult pentru cei ce vor sa scoata totul din telefonul Note 10/Note 10 Plus, sa spunem office/business.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here