Connect with us

Stiri despre telefoane

Galaxy S24 ar putea detecta accidentele de mașină

Published

on

Galaxy S24 ar putea detecta accidentele de mașină

Samsung este în centrul unor zvonuri interesante care sugerează că modelele Galaxy S24 și Z Fold 5 ar putea include o funcție de detectare a accidentelor de mașină, probabil printr-un viitor update de soft.

Se pare că Samsung experimentează cu tehnologii avansate care pot detecta accidentele de mașină. Un indiciu interesant în această direcție a fost descoperirea unui senzor denumit “Car Crash Detect Wakeup” în sistemul de operare One UI al Samsung, prezent pe modelele Galaxy S24 și Z Fold 5.

Senzorul nu a fost găsit pe modelele anterioare, cum ar fi Galaxy S23 Ultra

Acest senzor special pare a fi un senzor compozit, care combină date de la mai mulți senzori fizici pentru a detecta un potențial accident de mașină.

Advertisement
Galaxy S24 ar putea detecta accidentele de mașină

Galaxy S24 ar putea detecta accidentele de mașină

Este conceput să raporteze imediat orice incidente suspecte către aplicații, fără întârziere. Abordarea ar putea oferi o soluție eficientă și cu consum redus de energie pentru detectarea accidentelor, o problemă complexă din punct de vedere tehnic.

senzor detectare accidente

senzor detectare accidente

Mai mult, o aplicație de sistem ascunsă denumită “MoccaMobile”, găsită în One UI 6.1, include coduri pentru gestionarea acestui senzor. Totuși, nu sunt detalii clare despre cum va arăta o potențială alertă de accident de mașină pe dispozitivele Samsung.

Implementarea unei astfel de tehnologii în smartphone-urile Samsung ar putea avea implicații semnificative pentru siguranța utilizatorilor.

În cazul unui accident de mașină, în care victima nu poate suna la serviciile de urgență, un telefon care detectează automat incidentul și alertează autoritățile ar putea salva vieți.

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des