Connect with us

Stiri despre telefoane

Mediatek Dimensity 9300 este oficial primul procesor cu toate nucleele Cortex-X4

Published

on

Primul procesor cu toate nucleele de viteza, chipset pentru telefoanele de top

MediaTek a introdus procesorul Dimensity 9300, primul cip de tip flagship cu nuclee exclusiv mari pentru smartphone-uri. Procesorul include patru nuclee Cortex-X4 si patru Cortex-A720.

Aceasta configuratie ofera o imbunatatire a performantei de 15% la nivel single-core si de 40% la nivel multi-core, comparativ cu generatia anterioara. Ar fi super interesant sa vedem clipuri cu doua modele de telefoane mega performante, unul cu acest Dimensity 9300 si altul cu Snapdragon 8 Gen 3.

Nucleele Cortex-X4 ale Dimensity 9300 functioneaza la frecvente de pana la 3.25GHz, in timp ce nucleele Cortex-A720 ating pana la 2.0GHz. Procesorul are un cache de 18MB L3 + SLC, cu 29% mai mare decat generatia anterioara.

Advertisement

MediaTek a optimizat procesorul pentru eficienta energetica, realizand economii de energie de pana la 33% fata de generatia precedenta. Fabricatia se bazeaza pe tehnologia TSMC de 4nm de generatia a 3-a si un design termic optimizat de generatia a 2-a de la MediaTek.

Mediatek Dimensity 9300 este procesorul destinat telefoanelor high end

Dimensity 9300 este primul procesor care suporta LPDDR5T la 9600Mbps, considerata cea mai rapida memorie pentru telefoame mobile.Capabil si UFS 4.0 + MCQ (Multi-Chip Quad), oferind performante imbunatatite in utilizarea simultana a mai multor aplicatii sau a aplicatiilor in combinatie cu jocuri.

Procesorul include o arhitectura APU de generatia urmatoare cu un motor AI generativ pe baza de hardware, care ofera performante AI accelerate si mai eficiente energetic, cu o capacitate de pana la 33 de miliarde de parametri. Suporta tehnologii exclusive de compresie a memoriei accelerata de hardware si suport pentru LoRA Fusion pe dispozitiv.

Advertisement

Primul procesor pentru telefoane cu toate nucleele de tip Cortex-X4

MediaTek Dimensity 9300 este primul care utilizeaza arhitectura GPU Immortalis-G720 de la Arm, cu performante si economii de energie semnificative in jocuri si ofera experiente de raytracing rapide si fluide la 60 FPS

Alte caracteristici includ Imagiq 990 pentru captura video cinematografica, tehnologii avansate de inregistrare audio HDR cu trei microfoane, si suport pentru tehnologii avansate de afisare precum MediaTek MiraVision 990.  Procesorul aduce tehnologii AI avansate in ecranele telefoanelor si imbunatateste eficienta energetica.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des