Connect with us

Stiri despre telefoane

Galaxy S24 Ultra prinde abia locul 18 in Dxomark, testul camerelor

Published

on

Galaxy S24 Ultra prinde abia locul 18 in Dxomark și este o pozitie destul de ciudata, trebuie să recunoaștem că nu ne așteptam la așa ceva. Insă, este clar, această pozitie nu inseamnă deloc ca senzorii foto sunt praf, din contră.

Cu toate că S24 Ultra se laudă cu una dintre cele mai sofisticate configurații de cameră văzute vreodată pe un dispozitiv Samsung, rezultatele testului au plasat modelul surprinzător pe locul 18 în clasamentul global al camerelor.

Configurația impresionantă a camerei Galaxy S24 Ultra include un senzor principal de 200 MP, acompaniat de un senzor ultra-wide de 12 MP, un senzor telefoto de 10 MP și o lentilă periscop de 50 MP, majoritatea fiind dotate cu tehnologie de stabilizare optică a imaginii.

Advertisement

În pofida acestor specificații de top, dxomark.com a atribuit dispozitivului un punctaj de 144, situându-l sub așteptările multora în domeniul fotografic.

Galaxy S24 Ultra dxomark

Galaxy S24 Ultra dxomark

Printre problemele evidențiate de Dxomark în evaluare se numără nivelul de zgomot vizibil în zonele umbrite și în colțurile imaginilor, precum și în videoclipurile realizate în condiții de iluminare redusă.

De asemenea, adâncimea mică de câmp a fost criticată pentru că determină ieșirea din focalizare a subiecților din fundal în fotografii de grup. Alte aspecte care au atras atenția experților au fost expunerea și instabilitatea balansului de alb atât în fotografii, cât și în videoclipuri.

Pentru ce a fost apreciat S24 Ultra de la Samsung

S24 Ultra a fost apreciat pentru calitatea imaginilor în condiții de lumină intensă, expunerea precisă în scenarii de lumină scăzută, balansul de alb neutru și fidelitatea culorilor în majoritatea situațiilor testate. În plus, detaliile capturate în lumină puternică și performanța zoom-ului au fost punctate pozitiv.

Advertisement

Clasamentul la nivel de camere este condus de Huawei Mate 60 Pro+, urmat îndeaproape de Huawei P60 Pro, demonstrând o competiție strânsă în domeniul camerelor smartphone-urilor.

Așa cum spuneam la început, în ciuda clasării sub așteptări, Samsung Galaxy S24 Ultra continuă să fie un dispozitiv remarcabil, cu funcții avansate care atrag atenția pasionaților de tehnologie și fotografie. Dar oare, este peste S23 Ultra?

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Cristi

    februarie 3, 2024 at 23:13

    Par extrem de partinitoare aceste teste!
    Huawei iese mai bine? O gluma proasta. Anul trecut S23U nu avea punctaj maxim la zoom!colegii mei cu Huawei si Iphone s-au recunoscut obliterati de S23U!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des