Connect with us

Stiri despre telefoane

Huawei HarmonyOS NEXT renunță la suportul pentru aplicațiile Android

Published

on

Într-o mișcare care poate fi considerată chiar surprinzătoare pentru industria telefoanelor mobile, Richard Yu, figura emblematică din spatele sistemului de operare HarmonyOS, a anunțat oficial lansarea următoarei versiuni a acestui sistem, denumită HarmonyOS NEXT.

Această versiune marchează o schimbare semnificativă în abordarea software-ului, activând în întregime aplicațiile native HarmonyOS și eliminând dependența de codul AOSP tradițional. HarmonyOS NEXT acceptă doar aplicații bazate pe propriul nucleu și sistem și impune utilizarea exclusivă a pachetelor de instalare în format Hap.

Această tranziție semnificativă spre un ecosistem complet independent are implicații majore asupra pieței tehnologice, în special în ceea ce privește dezvoltarea software și recrutarea de personal.

Advertisement
Huawei HarmonyOS NEXT renunță la suportul pentru aplicațiile Android

HarmonyOS NEXT ar urma sa nu mai suporte aplicații Android

Companii de renume, precum NetEase, Meituan, TouTiao.com și DingTalk, au început deja să publice poziții legate de sistemul HarmonyOS, acoperind domenii variate precum dezvoltarea software, dezvoltarea mobilă și dezvoltarea încorporată.

Pare a fi o decizie super curajoasă și aștept sa văd ce inseamnă cu adevarat, adică in ce mod se va transpune in realitate. Telefoanele Huawei nu vor mai suporta aplicații dezvoltate si concepute pentru sistemul de operare Android? Va exista o lipsă pentru suportul apk in HarmonyOS Next?

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des