Connect with us

Stiri despre telefoane

Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 scor in AnTuTu

Published

on

Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 scor in AnTuTu, este vorba despre procesorul americanilor, probabil cea mai titrata companie in acest domeniu. Si este un chipset despre care vom tot auzi in 2024, el urmeaza a fi prezentat in curand.

Insa, pe surse, au inceput sa apara si amanunte legate de performantele lui, cu toate ca de data aceasta nu este vorba despre un scor general (vizibil pe un telefon) in populara aplicatie de benchmark.

Noul chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 a intrat in atentia publicului, iar cifrele preliminare sugereaza ca ar putea fi un pas major inainte pentru industria telefoanelor.

Advertisement

Conform unor informatii recente, acest chipset ar putea atinge un scor de peste 2 milioane de puncte in testele AnTuTu, un indicator de performanta si care ar spulbera concurenta (MediaTEK sau Exynos). Pentru a pune aceasta cifra in perspectiva, predecesorul sau, Snapdragon 8 Gen2, a inregistrat scoruri medii de aproximativ 1,6 milioane de puncte in aceleasi teste.

Strict pe testul CPU, 8 Gen3 a obtinut un scor de peste 440.000 de puncte, o crestere semnificativa fata de 380.000, scorul inregistrat de modelul anterior, Gen2. Dar adevarata poveste de succes pare sa fie in performanta GPU, unde noul chipset a obtinut un scor de peste 840.000 de puncte, fata de aproximativ 600.000 de puncte pentru Gen2.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 scor in AnTuTu –  a speriat concurenta?

Un alt aspect demn de mentionat este configuratia dispozitivului pe care a fost testat noul chipset. Acesta vine cu 16GB de memorie LPDDR5T si 1TB de stocare UFS 4.0.

Advertisement

Aceste specificatii sugereaza ca telefoanele care vor folosi acest chipset vor beneficia de performante ridicate si de un spatiu de stocare generos. Insa, ma intreb daca aceste performante vor fi cu adevarat vizibile de catre utilizator, deja terminalele actuale moderne sunt “racheta”.

Se zvoneste ca seria Xiaomi 14 va fi prima care va beneficia de acest nou chipset, cu o lansare programata pentru sfarsitul lunii octombrie, mult mai devreme fata de anul trecut si fata de ce ne-am fi asteptat, chinezii vor cu adevarat sa fie in centrul atentiei. Desigur, acestea sunt doar zvonuri si trebuie tratate ca atare pana la confirmarea oficiala.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des