Connect with us

Stiri despre telefoane

Iata ce operator are cel mai bun semnal mobil in Romania

Published

on

Iata ce operator are cel mai bun semnal mobil in Romania, este cel mai important aspect pe care trebuie sa-l verificam atunci cand dorim sa ne facem un abonament de telefonie mobila sau daca dorim sa ne portam.

Toate datele pe care le veti vedea sunt publice, disponibile pe site-ul netograf.ro. Conform acestora, utilizatorii serviciilor de acces la internet au la dispoziție informații relevante, detaliate și ușor accesibile privind calitatea serviciilor contractate, din punct de vedere al parametrilor tehnici, pe baza cărora pot lua decizii în cunoștință de cauză.

Netograf reprezinta un instrument de informare pentru utilizatorii finali. Cu ajutorul platformei informatice, utilizatorii au posibilitatea de a masura si evalua parametrii de calitate tehnici pentru serviciul de acces la internet.

Advertisement

Si poate cel mai important, este o platforma dezvoltata de catre ANCOM, Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare in Comunicatii, o autoritate publica, aflata sub controlul Parlamentului Romaniei. Deci, sunt date in care putem avea deplina incredere, fiind unele oficiale.

Acum, sa trecem la subiectul articolului. Daca veti intra pe acel site, observati ca exista o serie de categorii disponibile si teste pe care le puteti face, inclusiv unul de viteza. Dar cel mai important aspect este dat de statisticile oferite.

Puteti vedea puterea semnalului, viteza de download, de upload sau intarzierea. Date valabile pentru toti operatorii de telefonie mobila din Romania. Orange, Vodafone, Digi Mobil si Telekom. Acum, iata puterea semnalului, in partea de jos exista si o legenda. Cu cat este mai verde, cu atat este mai ok.

Advertisement

Vedem mai sus rezultatele si putem sa tragem anumite concluzii. Aparent, Vodafone, Digi si Orange sunt cam la egalitate, operatorul Telekom pare a fi sub concurenta. Asta este puterea semnalului, nu viteza de download. M-am uitat putin si la aceasta sectiune si pare ca Orange ofera la ora actuala cea mai buna viteza pe mobil. Puteti face si voi aceste teste, ele sunt “la liber”, pe site-ul mentionat anterior.

Citeste acum si:

Veste grozava pentru iubitorii de AI, ChatGPT vine pe Android

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des