Connect with us

Stiri despre telefoane

Diferente si asemanari intre 4G si 4G plus: care are viteza mai mare

Published

on

Stiai care este deosebirea intre 4G si 4G+? Daca nu stiai, vei afla daca vei citi pana la capat acest articol. Insa, de la inceput trebuie sa spunem ca nu sunt deosebiri foarte mari si nici nu poti face ceva sa activezi sau sa dezactivezi.

Trebuie sa ai un telefon compatibil si un semnal mai bun sau mai stabil, asta daca vrei sa te bucuri de o viteza ceva mai mare la internet, atunci cand nu ai WiFi. Este 4G+ un fel de 5G mai slab sau sa spunem jumatate de 5G?

Tehnologia 4G+ este mai degraba o versiune avansata celei standard, care utilizeaza tehnici precum agregarea benzilor pentru a oferi viteze de download si upload mai rapide.

Advertisement

Dar chiar si asa, aceasta nu include multe dintre inovatiile si imbunatatirile care definesc conectivitate 5G, cum ar fi latimea de banda ultra-lata, latenta extrem de scazuta si capacitatea de a suporta un numar mult mai mare de dispozitive conectate simultan.

Diferente si asemanari intre 4G si 4G plus: care are viteza mai mare

Pentru a beneficia de un 4G Plus, un telefon mobil trebuie sa aiba un modem care suporta tehnologia de agregare a benzilor, cea care este esentiala pentru atingerea vitezelor mai mari.

Ambele ofera net rapid, permitand streaming video HD, jocuri online si descarcari rapide. Amandoua sunt bazate pe standardul LTE (Long-Term Evolution) si sunt compatibile cu majoritatea terminalelor mobile moderne.

Advertisement

Este destul de greu de verificat daca al vostru smartphone suporta asa ceva si cea mai buna metoda ar fi sa fiti cu ochii pe iconita de semnal, acolo ar trebui in mod normal sa apara un +.

Daca nu apare, nu inseamna neaparat ca nu exista deloc, poate semnalul este mai slab. O alta metoda ar putea fi sa cautati specificatiile tehnice ale telefonului. Pe site-ul producatorului sau in manualul de utilizare, asta in cazul in care nu l-ati aruncat deja 😉

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des