Acasă Tutoriale telefon Iata cum sa folosesti functia split screen pe Android 7 Nougat

Iata cum sa folosesti functia split screen pe Android 7 Nougat

0

Iata cum sa folosesti functia split screen pe Android 7 Nougat, puteti folosi asa ceva si pe alte versiuni de Android, asta in cazul in care veti urma tutorialul din acest articol.

De data aceasta, ne referim strict la sistemul de operare Android 7 Nougat, el are deja implementata aceasta functie si nu trebuie instalate alte aplicatii.

Este posibil sa functioneze si pe un custom ROM Android Nougat, depinde cat de bine a fost el optimizat. Insa, functia este prezenta pe toate telefoanele care au Nougat din fabrica sau care primesc ulterior un update oficial.

Iata cum sa procedezi:

Pentru a o putea folosi, trebuie sa ai deschisa cel putin o aplicatie care ruleaza in fundal. Daca le ai inchise pe toate, nu vei putea folosi split screen.

Retineti totusi ca in functie de interfata de utilizator, comenzile pot diferi usor, tutorialul a fost facut cu ajutorul unul Samsung S6 Edge Plus. Am incercat si pe Maze Alpha cu Android Nougat, principiul este identic.

-Intrati in zona de multitasking apasand pe tasta capacitiva (sau cea virtuala) care corespunde acesteti comenzi (de regula, acel mic patrat)

-Acolo veti vedea zona de multitasking, puteti inchide aplicatiile sau puteti deschide si folosi 2 in acelasi timp!

-Nu contreaza practic ce aplicatii deschideti si utilizati, aveti acces la tot continutul. Poate fi Facebook si YouTube, Messenger si browser, un joc si o alta aplicatie, etc.

-In functie de interfata de uitilizator, este posibil sa aveti si un mic tutorial care sa va ghideze. In ultima captura, observam ca nu avem nicio aplicatie deschisa in fundal, astfel, nu putem utiliza functia split screen.

iata cum sa folosesti functia split screen pe android 7 nougatObservam in prima captura de mai jos cum am deschis o pagina de browser si apoi, telefonul imi da posibilitatea de a alege ce aplicatie si functioneze in paralel.

In captura nr 2, putem vedea un clip pe YouTube si pagina de browser activa. In acest mod, putem folosi ambele aplicatii, oricare ar fi ele. In ultima captura putem observa ca avem si posibilitatea de a alege dimensiunea paginii deschise, asta in cazul in care este numai una sau vrem ca una dintre ele sa fie mai mare.

iata cum sa folosesti functia split screen pe android 7 nougat

Asta a  fost tot, acum ai invatat cum sa deschizi si sa folosesti functia split screen pe Android 7 Nougat. Nu uita, la inceputul articolului am pus un link catre un tutorial, daca-l urmezi, vei avea functia si pe versiunile de Android mai vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here