Este vorba pur si simplu de aplicatia “phone” sau “telefon”, depinde in ce limba aveti setat aparatul, aceasta setare este disponibila pentru toate telefoanele cu Lollipop si Marshmallow insa nu cred multi posesori de telefoane cu Android stiu de ea.

Insa, este cazul celor ce nu au un UI customizat de catre producator sau importator, adica pentru acele telefoane ce au sistemul de operare nemodificat. Poate stiti ca este vorba de acel verde destul de ciudat si ce poate deveni uneori chiar plictisitor, vestea buna este ca puteti seta alta culoare direct din meniul telefonului, fara sa aveti acces root sau sa instalati alte aplicatii.

Asa arata culoarea default:

Screenshot_20160727-174208 Iata cum schimbi culoarea in aplicatia de apelare a telefonului

Daca aveti root si xposed, se pot face mult mai multe insa mi-e greu sa fac un tutorial deoarece aceste module nu sunt chiar pentru toate telefoanele cu Android! Iata insa cum sa scimbam culoarea despre care va vorbeam dar si cum sa schimbam numele cartelei SIM, asta daca dorim sa-i dam alta denumire si daca voi considerati ca este util asa ceva, setarea exista totusi!

Pentru a schimba culoarea, intrati in meniu – setari – SIM Cards si aici apasati pur si simplu pe SIM Slot, in caz ca aveti un dual SIM, poteti sa schimbati culorile aplicatiei de telefonie pentru ambele SIM-uri.

Dupa ce ati apasat pe SIM Cards, apasati pe Color si veti vedea ceva de genul:

Screenshot_20160727-174142 Iata cum schimbi culoarea in aplicatia de apelare a telefonului

Alegeti culoarea dorita si apoi apasati pe OK, rezultatul va fi urmatorul:

Culoarea in aplicatia de apelare a telefonului:

Pentru a schimba denumirea cartelei SIM, modificati pur si simplu numele in campul SIM Name:

Asta a fost tot, retineti ca noua denumire nu va aparea in alta parte si ca aceste setari pot diferi usor in functie de modelul telefonului si de versiunea sistemului de operare!

CITESTE SI:  Tutorial - incarcare wireless pe orice telefon cu Android

9 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  Mi se pare foarte interesant articolul, insa am incercat si eu pe telefonul meu (Samsung Galaxy A5, modelul 2015) si nu am reusit sa gasesc in setari SIM Cards. Telefonul are Android Lollipop 5.0.2.
  Exista vreo metoda, o alta varianta prin care as putea schimba culorile fara a face root sau xposed telefonului?
  Multumesc.

 2. Samsung are o interfata proprie, asta este motivul pentru care nu poti si nici nu cred ca exista setarea in meniul telefonului.

 3. Salut, la samsung j5 am optiunea cu sim cards dar nu am optiunea cu `culoare` decat cu schimbarea iconitei cartelei.. poate fi in alt loc?

 4. Salut!
  Pentru Alview P 9 Energy NU pot schimba culoarea, deoarece nu apare in soft!
  Pot face cumva???!!!

 5. La agenda telefonica si mesagerie mi s-a schimbat fondul din alb in negru( fond negru, text si numere albe) Doar agenda si mesagerie, in rest e ok. telefonul este un huawei mate 10 pro.
  Nu am reusit sa dezleg misterul, ma poate ajuta cineva ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord