Connect with us

In cate zile si cu ce curier a venit un colet din depozitele UE? Cei de la geekbuying.com mi-au trimis un produs spre review. Il veti vedea si voi zilele urmatoare intr-o recenzie video si un articol text. Pana atunci, m-am gandit ca ar fi interesant sa scriu acest articol, astfel incat sa vedeti cu exactitate care este parcursul unui colet.

Este interesant deoarece, desi magazinul acesta este din China, unele produse se afla in depozitele aflate pe teritoriul Uniunii Europene. Asta inseamna ca, in mod teoretic, nu mai platim taxe vamale si nimic altceva. Este o afacere buna atat pentru ei, cat si pentru noi.

Pentru inceput, haideti sa vedem ce ne spun ei si apoi care este realitatea. Veti afla in cat timp mi-a sosit mie coletul de la ei, din ce tara si prin ce curier. De asemenea, veti afla daca am mai platit ceva in plus.

In cate zile si cu ce curier a venit un colet din depozitele UE

Geekbuying are depozite locale în Spania, Germania, Italia, Polonia și America. Toate comenzile expediate din depozitele noastre locale beneficiază de livrare rapidă fără taxe vamale și vor fi expediate în termen de 48 de ore. De asemenea, avem depozite în Hong Kong și China care suportă livrarea la nivel mondial.

Am ales acest magazin ca exemplu, dar asa procedeaza si restul platformelor de acest gen, insa nu neaparat aliexpress.com, acolo este vorba despre altceva.

In cate zile si cu ce curier a venit un colet din depozitele UE

Si tot ca exemplu, am ales produsul de mai sus. Vreau sa va arat ca apare o pictograma cu “UE”, dar nu scrie tara in care este depozitul cu produse.

Coletul meu se pare ca a venit din Praga / Cehia si parcursul in vedeti in poza de mai jos. Este ciudat ca s-a intamplat asa, Cehia nu apare in lista lor ca fiind o tara in care au depozit, posibil sa nu fie actualizata lista. Pana la aeroport sau pana in Romania, coletul a fost atribuit firmei PPL CZ, o companie de curierat cu sediul in Republica Ceha.

In cate zile si cu ce curier a venit un colet din depozitele UE

Pachetul a sosit apoi in Timisoara si stiu sigur ca a venit cu avionul, apare scris pe colet. Din Timisoara, a fost preluat de Cargus si expediat catre destinatar. Magazinul a facut cerere la curier in data de 09.06 si am primit coletul in data de 14.06.2023.

Deci, vineri a fost expediat si l-am primit miercuri, s-au miscat repede. Nu am mai platit absolut nimic (in jur de 80 euro valoarea pachetului). Nici transport, nici TVA sau alte taxe. Este chiar super ok.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!