Acasă Tutoriale telefon Ce inseamna si cum functioneaza Face ID pe telefoanele cu Android?

Ce inseamna si cum functioneaza Face ID pe telefoanele cu Android?

3

Ce inseamna si cum functioneaza Face ID pe telefoanele cu Android? Vom incerca sa raspundem la aceasta intrebare, dar si sa aflam ce inseamna acest “Face ID”, prezent tot mai des pe telefoanele mobile cu Android.

Desi aceasta modalitate de deblocare a ecranului exista de multi ani de zile si a mai fost folosita, ea a fost “dezgropata” dupa lansarea lui iPhone X.

In special, producatorii mai mici din China, incearca sa atraga clientii prin integrarea acestei functii si pe telefoanele cu Android. Unii chiar cred ca este la fel de buna, de utila si de rapida precum cea intalnita pe un telefon Apple!

Insa, este complet diferita si mai slaba, din toate punctele de vedere.

Pe un iPhone X, exista senzori speciali care iti invata chipul si il scaneaza cu adevarat si marele avantaj este dat de deblocarea rapida. Practic, fara sa apesi vreun alt buton, este suficient sa te uiti la telefon si el se deblocheaza. Asta se intampla si in conditii de iluminare slaba. In cazul telefoanelor cu Android, se foloseste numai camera foto frontala si rezultatele sunt complet diferite.

Deblocarea este foarte rapida cand vine vorba de iPhone X si “Face ID” chiar reprezinta o metoda buna de a securiza telefonul.

In cazul telefoanelor cu Android, totul este mai complicat. Deblocarea se face mai greu, la setare nu se realizeaza cu adevarat o “harta 3D” a chipului, ai nevoie de lumina destul de buna pentru deblocare, trebuie sa tii telefonul indreptat catre fata si nu in ultimul rand, trebuie sa apesi butonul de deblocare inainte! Toate acestea, reprezinta dezavantaje si intr-un final, “Face ID” de pe telefoanele cu Android devine o functie aproape inutila.

Dintre toate metodele de securizare existente pe un Android, “Face ID sau Face Recognition” este cea mai slaba si poate fi pacalita cel mai usor.

Atentie – a nu se confunda cu un scanner de iris prezent pe telefoanele scumpe.

Iata si cum arata ea pe un telefon mobil si cum decurge procesul de setare:

 

3 COMENTARII

  1. Am avut Face ID pe Allview A5 Easy , am dat peste el intamplator , dar nu recomand pentru ca nu va functiona decat daca esti afara in mijlocul zilei , in casa nu prea ai sanse…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here