baterie

Intr-un top negativ, Nokia este pe primul loc conform DontKillMyApp

Intr-un top negativ, Nokia este pe primul loc conform DontKillMyApp

DontKillMyApp.com, este un website nou aparut si care ne ofera cateva informatii interesante. Mai bine spus, este vorba despre un top negativ al producatorilor, Nokia este pe primul loc, insa un prim loc nu prea onorabil.

Ce reprezinta topul prezentat de dontKillMyApp.com?

In incercarea producatorilor de a oferi o autonomie cat mai mare a acumulatorului, apar si unele situatii mai neplacute. Este vorba despre inchiderea fortata a aplicatiilor care ruleaza in fundal. Sau mai bine spus, a diverselor procese destul de importante in utilizarea unui telefon mobil.

Intr-un top negativ, Nokia este pe primul loc conform DontKillMyApp

La prima vedere, nu pare a fi nimic rau si chiar cautam o autonomie cat mai mare. Insa, conform acestui site, unii producatori merg mai departe si aleg solutii nu foarte potrivite. Astfel, unele aplicatii instalate pe telefon sunt automat oprite si chiar daca au fost pornite cu un scop de catre utilizator, ele devin complet inutile.

Este vorba despre aplicatii precum alarma, cele pentru monitorizarea sanatatii si multe alte procese, in functie de producator. Se ajunge pana in punctul in care, telefonul nu mai afiseaza notificari importante ce in mod normal, ar interesa utilizatorul. Toate aceste procese sunt oprite automat de catre sistemul de operare, asta numai pentru o autonomie mai mare.

Nokia este pe primul loc in acest top negativ, cel mai bine stau telefoanele cu un Android necustomizat de catre producator. HTC si Samsung sunt alti producatori care nu apeleaza foarte mult la astfel de “trucuri”.

Exista si o solutie, cei ce o cauta, o gasesc tot accesand dontKillMyApp.com si accesand unul dintre producatorii prezenti in acest top.