Connect with us

Stiri despre telefoane

iPhone 12 si-a revenit printr-un update de soft

Published

on

iPhone 12 si-a revenit printr-un update de soft

iPhone 12 si-a revenit printr-un update de soft si are din nou permisiunea de a “scoate capul la lumina” in Franta, asta dupa ce a fost implicat intr-o poveste legata de radiatiile cam mari si chiar a fost oprit de la comercializare.

Decizia ANFR (Agence Nationale des Frequences) a venit dupa ce testele au aratat ca Rata de Absorbtie Specifica (SAR) a iPhone 12 era de 5,74 W/kg, depasind standardul UE de 4,0 W/kg.

Acest lucru a dus la interzicerea imediata a vanzarii dispozitivului in Franta. Este important de mentionat ca testele SAR din aceasta tara difera de cele din alte tari, incluzand teste pentru membre, un test pe care iPhone 12 l-a picat.

Advertisement

Intr-un raspuns rapid la aceasta criza, Apple a lansat o actualizare software menita sa aduca nivelurile SAR in limitele legale. Conform unui raport ulterior al ANFR, actualizarea a reusit sa reduca nivelul SAR la 3,94 W/kg, aducand astfel dispozitivul in conformitate cu reglementarile.

iPhone 12 si radiatiile

iPhone 12 si-a revenit printr-un update de soft

Apple acum are sarcina de a distribui aceasta actualizare tuturor utilizatorilor ale modelului din Franta pentru a evita alte incidente.

Interesant este ca decizia ANFR a atras atentia altor state membre ale UE, inclusiv Belgia, Germania si Italia. Aceste tari au cerut Apple sa implementeze aceeasi actualizare, indicand un interes crescut pentru conformitatea cu reglementarile SAR la nivel european.

Advertisement

Interdictia temporara a iPhone 12 in Franta a pus in lumina un aspect adesea ignorat al dispozitivelor mobile: emisia de unde electromagnetice. Cu toate ca Apple a reusit sa rezolve problema rapid, incidentul ridica intrebari despre cum sunt testate si reglementate aceste dispozitive.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des