Connect with us

Stiri despre telefoane

Posibil o lovitura pentru Apple cerinta Comisiei Europene

Published

on

Posibil o lovitura pentru Apple cerinta Uniunii Europene, este o stire despre care am scris acum cateva luni, dar atunci era asa…ceva trecator si nu cred ca multa lume a bagat-o in seamna. Dar iata ca aceste lucruri par sa se materializeze si cred ca ele vor da peste cap ecosistemul marelui producator american, cunoscut in primul rand pentru telefoanele iPhone.

Dupa ce au fost oarecum fortati sa treaca la mufa USB-C si sa renunte la portul de incarcare proprietar, aflam acum o veste destul de surprinzatoare sau mai exact, o continuare. Ramane de vazut daca si o materializare.

Organul executiv al Uniunii Europene, lanseaza un nou regulament, cunoscut sub numele de Actul Pietelor Digitale (DMA), in incercarea de a limita puterea companiilor mari de tehnologie si de a stimula competitia. Printre companiile afectate se numara si gigantul tehnologic Apple.

Advertisement

Thierry Breton, Comisarul pentru Piata Interna, a avut o intalnire cu Tim Cook, CEO-ul Apple, la sediul Uniunii Europene din Bruxelles. Breton a subliniat necesitatea ca Apple sa-si deschida ecosistemul pentru alte companii, fie ca este vorba de browsere web, portofele electronice sau chiar magazine de aplicatii.

Cook a raspuns ca deschiderea ecosistemului ar putea pune in pericol securitatea si confidentialitatea, insa Breton a insistat ca DMA va stimula inovatia fara a compromite aceste aspecte.

Pana in acest moment, sase mari companii de tehnologie, printre care Alphabet (compania-mama a Google), Amazon, Apple, ByteDance (proprietarul TikTok), Meta (fosta Facebook, detinatoarea Instagram si WhatsApp) si Microsoft, au fost deja desemnate ca “gatekeepers”. Aceasta desemnare implica adaptarea produselor si serviciilor lor digitale la noile reglementari.

Advertisement

De exemplu, o companie precum Apple, care controleaza App Store-ul, ar putea fi considerata un gatekeeper pentru ca poate decide ce aplicatii au acces la peste un miliard de utilizatori de dispozitive iOS. Acest control asupra pietei poate limita capacitatea altor companii de a concura in mod eficient.

Prin reglementari ca DMA, UE incearca sa limiteze acest tip de putere, permitand un mediu de afaceri mai echitabil si mai competitiv.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des