Acasă Stiri despre telefoane Magazin online ce vindea telefoanele direct din portbagajul mașinii

Magazin online ce vindea telefoanele direct din portbagajul mașinii

0

Magazin online ce vindea telefoanele direct din portbagajul mașinii, asta au descoperit inspectorii Direcției Generale Antifrauda Fiscala, din cadrul ANAF. Se pare ca magazinul era de ceva vreme sub lupa celor de la ANAF, ei constatand ca firma respectiva a vandut in perioada 2019–2021, telefoane mobile de ultima generație

Firma respectiva ar fi obținut venituri totale de aproape 43 milioane de lei (860.000 de euro).Prejudiciu total cauzat este de aproximativ 12 milioane de lei, acesta reprezentand TVA-ul, impozitul pe profit și impozitul pe veniturile aferente microîntreprinderilor.

Site-ul antifrauda.ro ne pune la dispozitie si o serie de capturi de ecran cu magazinul online respectiv, insa este blurat numele, au procedat la fel si cu datele companiei. Insa, conform pozei de mai jos, acest magazin online vindea inclusiv telefoane de ultima generatie.

“În cadrul controalelor, inspectorii antifraudã fiscalã au constatat cã reprezentanții firmei livrau personal în București și vindeau telefoanele direct din portbagajul mașinii. În țarã au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cãrora le-au declarat identitãți fictive.

Inspectorii DGAF au constatat cã nu se desfãșura nicio activitate comercialã la sediul declarat, iar la aceeași adresã sunt înregistrate peste 500 de alte firme.”

“Pentru disimularea legalitãții comercializãrii, produsele erau livrate cu opțiunea de verificare a coletului la livrare și erau însoțite de înscrisuri cu aparențã de facturã, cumpãrãtorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale și de garanția produsului. Firma era inactivã și accepta plãți doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale.”

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.