Connect with us

Tutoriale telefon

Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?

Published

on

Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4? Maze Alpha are clar probleme in procesul de fabricatie sau mai bine spus, de proiectare, am sa demonstrez asta in acest articol.

Avand in vedere ca se vrea a fi un telefon ce se vrea premium (dar totusi accesibil), acest terminal ar fi putut fi asamblat cu o mai mare atentie a detaliilor, nu ar fi costat mai nimic in plus sau oricum, nu exagerat.

Telefonul ramane unul atractiv din aproape toate punctele de vedere, materialul de unboxing scris si video poate fi accesat AICI. Este totusi un terminal masiv si avand in vedere ca in cutie nu gasim o husa din silicon sau folie pentru sticla din spate, recomand si achizitionarea acestora. Se gasesc pe ebay sau pe aliexpress.

Advertisement

Contra sumei de 19.99 USD se poate schimba si sticla din spate, cea pe care tocmai am reusit sa o sparg. Consider ca aceasta sticla nu ar fi cedat atat de usor daca discutam despre un terminal produs de o companie cu traditie.

Maze Alpha a cazut de la cca. 30 cm direct pe asfalt.

Nu pot spune daca sticla din spate este de tip Gorilla Glass 4, nu am cum sa verific asta. Totusi, avand in vedere ca aceasta a cedat atat de usor, tind sa cred ca nu. Vestea buna este ca ecranul nu a avut de suferit, s-a spart numai folia din sticla.

Advertisement

De ce a cedat atat de repede acest panou din sticla?

Cred ca am gasit si raspunsul, de fapt, mai multe raspunsuri:

 • Sticla este extrem de subtire
 • Este lipita superficial si numai pe margini
 • Nu are aplicata o folie (sau adeziv) care sa o tina intr-o singura bucata atunci cand se sparge (ca la perbrizele auto sau foliile din sticla)
 • In anumite parti, constructia telefonului faciliteaza aparitia acestor probleme, sunt anumite “goluri” care practic fac aceasta sticla extrem de vulnerabila. Practic, sunt anumite parti care nu ofera sustinere.
 • Sub acest panou de sticla, nu exista un material care ar putea absorbi din socul initial.

-Sticla este destul de subtire:

Maze Alpha, broken back glass panel

Maze Alpha, broken back glass panel

Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Pur si simplu s-a rupt o bucata din ea, nu exista o folie care sa o tina intreaga chiar si dupa un astfel de soc.Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Mi-ar fi placut ca in acele zone sa vad mai mult adeziv, eventual genul acela cu buretel:Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Vedeti mai jos o mica bucata de burete si langa, un spatiu gol. Daca acel spatiu ar fi fost umplut si el cu burete, sticla ar fi rezistat, materialul ar fi absorbiit din soc. Neavand nimic acolo…Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Genul de adeziv folosit:Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Chiar daca nu s-a spart peste tot, sticla se dezlipseste cu usurinta. Adezivul este limitat…Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Si cateva zone mai ciudate:Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?O picatura de adeziv la intamplare…Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Ce bine ar fi fost daca o astfel de banda ar fi fost pe toata suprafata:Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Iarasi adeziv pus intr-un “mare fel”, nici macar nu este uniform.In toata zona semnalizata mai jos, adezivul este limitat, ar fi putut acoperi portiunea respectiva cu un material mai moale:Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?EcMaze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4? Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?Consider ca pagubele ar fi fost mult mai mici sau poate nu ar fi existat daca lipiturile ar fi fost facute mai cu atentie, daca nu ar fi existat zone goale si daca ar fi fost folosite materiale mai de calitate. Cazatura nu a fost chiar de la o inaltime mare, ar fi fost de preferat ca cei de la Maze sa doteze telefonul cu un capac spate din material plastic avand in vedere ca nu si-au dat interesul foarte mult cu sticla.

Cu toate acestea, Maze Alpha ramane un telefon interesant si atractiv. Are dotari foarte bune pentru pretul sau, design modern, display atractiv si o functionare excelenta. Au trebuit totusi sa taiee de undeva pentru a tine pretul cat mai jos, in acest articol ati vazut si de unde au taiat!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
21 Comments

21 Comments

 1. Cristi Ghidarcea

  septembrie 1, 2017 at 20:40

  Stricat/spart intenționat ?! ??
  Să spart și sticla de la camere ,ele sunt afectate?

  • Cosmin

   septembrie 1, 2017 at 20:59

   Cum intentionat? Nu sunt nebun inca ;))) pur si simplu mi-s scapat! Da, sticla ce acopera camerele este praf si ea.

 2. Matache Iulian Ionel

  septembrie 1, 2017 at 18:38

  si azi am văzut review – ul si ma gândeam la el.

  • Androidro.ro

   septembrie 1, 2017 at 19:28

   Nu te speria 🙂 este un telefon bun totusi. In mod normal ce de la Maze au trebuit sa taie undeva pentru a tine pretul jos. Oricum, nu trebuie folosit fara husa si folie pe display. Clar estr fragil dar performant.

 3. Alexandru Ionut

  septembrie 1, 2017 at 18:40

  mari probleme au fost si cu xiaomi mi5 probleme la constructie…foarte fragil…

 4. Cristi Ghidarcea

  septembrie 1, 2017 at 22:10

  Ahaa…am zis și eu că sunt destui care fac astfel de teste , practic stricând telefoanele să vadă cât de rezistente sunt. Deci e un telefon foarte alunecos ☺️

  • Cosmin

   septembrie 1, 2017 at 22:30

   Pur si simplu mi-a cazut 😉

 5. Sergio

  septembrie 21, 2017 at 10:04

  I have recently acquired a Maze alpha phone and after a minor fallleague the back glass broke, just likelike yours.
  Can I replace it?
  How?
  Thanks a lot for your help.
  Sergio

 6. Cosmin

  septembrie 21, 2017 at 10:45

  Sergio, back cover its on aliexpress, 25 USD

 7. Sergio

  septembrie 21, 2017 at 21:15

  Thank you very much, Cosmin.
  Are you aware of any tutorial on how to replace it?
  Thanks again

 8. Cosmin

  septembrie 21, 2017 at 21:21

  Its simple 😉 i think just replace!

 9. Danilo

  octombrie 20, 2017 at 14:34

  What kind of glue should i sue? Thanks

 10. Cosmin

  octombrie 20, 2017 at 15:16

  The best is double adhesive tape for smartphone its on ebay.

 11. Nickel

  decembrie 26, 2017 at 11:17

  Thanks Cosmin…it’s really helpfull

 12. Lamaie

  ianuarie 10, 2018 at 19:11

  Salut ,

  Si mie mi s-a spart , si ma gandeam sa pun o folie de metal in loc sa comand de pe alliexpress un nou back cover. Ai idee cum as proceda ?

 13. Cosmin

  ianuarie 10, 2018 at 21:12

  Nu stiu ce sa zic, eu ma simt mai bine cu el reparat, adica asa cum a fost de la mama lui 🙂

 14. James

  ianuarie 14, 2018 at 21:33

  Please, can you post image of the battery and the connector?

  Thank you very much

 15. Cosmin

  ianuarie 14, 2018 at 22:59

  James, i dont have now. I change the back cover and now, phone its in one piece…

 16. Sean

  ianuarie 30, 2019 at 04:37

  Hi Cosmin,
  My back glass was broken too, sadly the replacement is not available anymore. Now I just use a clear plastic LCD screen protector to cover it. Sigh.

 17. Cristian

  iunie 18, 2019 at 09:35

  Salut !!! De unde ai luat sticla ?! Am si eu aceeasi problema…l am spart…fata spate :))) …nu ma indur sa l arunc pentru ca i super telefon

 18. Cosmin

  iunie 18, 2019 at 10:55

  Cauta pe toate magazinele din China.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des