Acasă Tutoriale telefon Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?

Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4?

21

Maze Alpha, broken back glass panel, Gorilla Glass 4? Maze Alpha are clar probleme in procesul de fabricatie sau mai bine spus, de proiectare, am sa demonstrez asta in acest articol.

Avand in vedere ca se vrea a fi un telefon ce se vrea premium (dar totusi accesibil), acest terminal ar fi putut fi asamblat cu o mai mare atentie a detaliilor, nu ar fi costat mai nimic in plus sau oricum, nu exagerat.

Telefonul ramane unul atractiv din aproape toate punctele de vedere, materialul de unboxing scris si video poate fi accesat AICI. Este totusi un terminal masiv si avand in vedere ca in cutie nu gasim o husa din silicon sau folie pentru sticla din spate, recomand si achizitionarea acestora. Se gasesc pe ebay sau pe aliexpress.

Contra sumei de 19.99 USD se poate schimba si sticla din spate, cea pe care tocmai am reusit sa o sparg. Consider ca aceasta sticla nu ar fi cedat atat de usor daca discutam despre un terminal produs de o companie cu traditie.

Maze Alpha a cazut de la cca. 30 cm direct pe asfalt.

Nu pot spune daca sticla din spate este de tip Gorilla Glass 4, nu am cum sa verific asta. Totusi, avand in vedere ca aceasta a cedat atat de usor, tind sa cred ca nu. Vestea buna este ca ecranul nu a avut de suferit, s-a spart numai folia din sticla.

De ce a cedat atat de repede acest panou din sticla?

Cred ca am gasit si raspunsul, de fapt, mai multe raspunsuri:

 • Sticla este extrem de subtire
 • Este lipita superficial si numai pe margini
 • Nu are aplicata o folie (sau adeziv) care sa o tina intr-o singura bucata atunci cand se sparge (ca la perbrizele auto sau foliile din sticla)
 • In anumite parti, constructia telefonului faciliteaza aparitia acestor probleme, sunt anumite “goluri” care practic fac aceasta sticla extrem de vulnerabila. Practic, sunt anumite parti care nu ofera sustinere.
 • Sub acest panou de sticla, nu exista un material care ar putea absorbi din socul initial.

-Sticla este destul de subtire:

Maze Alpha, broken back glass panel maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?
Maze Alpha, broken back glass panel

maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Pur si simplu s-a rupt o bucata din ea, nu exista o folie care sa o tina intreaga chiar si dupa un astfel de soc.maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Mi-ar fi placut ca in acele zone sa vad mai mult adeziv, eventual genul acela cu buretel:maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Vedeti mai jos o mica bucata de burete si langa, un spatiu gol. Daca acel spatiu ar fi fost umplut si el cu burete, sticla ar fi rezistat, materialul ar fi absorbiit din soc. Neavand nimic acolo…maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Genul de adeziv folosit:maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Chiar daca nu s-a spart peste tot, sticla se dezlipseste cu usurinta. Adezivul este limitat…maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Si cateva zone mai ciudate:maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?O picatura de adeziv la intamplare…maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Ce bine ar fi fost daca o astfel de banda ar fi fost pe toata suprafata:maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Iarasi adeziv pus intr-un “mare fel”, nici macar nu este uniform.In toata zona semnalizata mai jos, adezivul este limitat, ar fi putut acoperi portiunea respectiva cu un material mai moale:maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Ecmaze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4? maze alpha, broken back glass panel, gorilla glass 4?Consider ca pagubele ar fi fost mult mai mici sau poate nu ar fi existat daca lipiturile ar fi fost facute mai cu atentie, daca nu ar fi existat zone goale si daca ar fi fost folosite materiale mai de calitate. Cazatura nu a fost chiar de la o inaltime mare, ar fi fost de preferat ca cei de la Maze sa doteze telefonul cu un capac spate din material plastic avand in vedere ca nu si-au dat interesul foarte mult cu sticla.

Cu toate acestea, Maze Alpha ramane un telefon interesant si atractiv. Are dotari foarte bune pentru pretul sau, design modern, display atractiv si o functionare excelenta. Au trebuit totusi sa taiee de undeva pentru a tine pretul cat mai jos, in acest articol ati vazut si de unde au taiat!

21 COMENTARII

  • Nu te speria 🙂 este un telefon bun totusi. In mod normal ce de la Maze au trebuit sa taie undeva pentru a tine pretul jos. Oricum, nu trebuie folosit fara husa si folie pe display. Clar estr fragil dar performant.

 1. Ahaa…am zis și eu că sunt destui care fac astfel de teste , practic stricând telefoanele să vadă cât de rezistente sunt. Deci e un telefon foarte alunecos ☺️

 2. I have recently acquired a Maze alpha phone and after a minor fallleague the back glass broke, just likelike yours.
  Can I replace it?
  How?
  Thanks a lot for your help.
  Sergio

 3. Hi Cosmin,
  My back glass was broken too, sadly the replacement is not available anymore. Now I just use a clear plastic LCD screen protector to cover it. Sigh.

 4. Salut !!! De unde ai luat sticla ?! Am si eu aceeasi problema…l am spart…fata spate :))) …nu ma indur sa l arunc pentru ca i super telefon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here