Acasă Stiri despre telefoane

MediaTek lucreaza la un procesor pe 7nm si 5G!

0

MediaTek lucreaza la un procesor pe 7nm si 5G, probleme pentru concurenta? Nu, cei ce aleg un MediaTek stiu ce primesc, valabil si invers. Este totusi bine ca vom avea un chipset MTK mult mai performant, asta deoarece si telefoanele puternice vor deveni mai accesibile.

Sa nu uitam ca acest producator, propulseaza prin solutiile sale telefoanele mai accesibile si ofera in acelasi timp, performante destul de bune la preturi rezonabile. Mai pe scurt spus, telefoane mobile bunicele si pentru toata lumea.

Clar, la ora actuala, sunt pe ultimul loc si nu-i putem compara cu Qualcomm (Snapdragon), Samsung (Exynos) sau Huawei (Kirin). Prezenta unui chipset pe 7nm, nu va insemna automat si performanta sau stabilitate, dar le va permite sa urce o treapta pe scara valorilor. In mod normal, ar insemna si putere si stabilitate, dar discutam despre MediaTEK…

Apoi, probabil ca si cei de la Xiaomi, Samsung si Huawei (prin Honor) vor alege aceasta solutie, preturile facand diferenta. Nu uitati ca procesorul unui telefon, contine modulele aferente, placa grafica, audio, caracteristicile A.I si tipul/performantele memoriei RAM.

Intr-un interviu acordat celor de la Android Authority, vicepresedintele diviziei de vanzari și dezvoltare a afacerilor din cadrul companiei MediaTek, Finbarr Moynihan, a confirmat ca lucreaza la un chipset fabricat pe o tehnologie de 7nm, acesta va fi gata chiar in 2019.

Anul trecut, MediaTek a dezvaluit propriul modem 5G, este vorba despre M70. Insa, nu asteptam mai devreme de prima parte a anului 2020 telefoane cu procesor MediaTEK si 5G. De-a lungul timpului, MediaTEK a oferit cateva procesoare interesante, dar si cateva slabe si cu performante “la pamant”.

Printre cele mai ok trebuie sa amintim de MT6750T, Helio P23 si Helio P60, le-am enumerat in ordinea aparitiei, dar si a performantelor oferite. Cei de la MediaTEK ar trebui sa mai lucreze la modulele GPS integrate si sa gaseasca solutii pentru o racire mai buna, Helio P60 se incalzeste destul de repede si de tare.

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta! Pentru contact, foloseste adresa admin@androidro.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.