Merita sa instalam un CyanogenMOD? Video

Merita sa instalam un CyanogenMOD? Video – Vreau sa discutam in acest articol despre CyanogenMOD, cea mai cunoscuta si cea mai raspandita versiune customizata a sistemului de operare Android. In clipul de la sfarsitul acestui articol veti pudea vedea aproape toate setarile disponibile, interfata de utilizator, cum se misca si la final trageti singuri concluzia daca merita sau nu sa instalati CyanogenMOD pe telefoanele sau pe tabletele voastre.

Eu folosesc un CyanogenMOD 12.1 pe telefonul personal, un LG G3 si pot spune ca sunt 50% sanse sa il pastrez sau 50% sa reinstalez versiunea oficiala cu care vine LG G3. Mai jos am sa arat care sunt dupa parerea mea avantajele si dezavantajele unui CyanogenMOD.

Parti bune:

-Poti customiza telefonul in cel mai mic detaliu! De la culoarea LED-ului de notificari care poate fi absolut orice nuanta iti trece prin cap si pana la multimea de teme gratuite sau contra cost ce se gasesc in Google Play. Poti schimba stilul iconitelor, efectele de tranzitie, culorile pictogramelor, aspectul meniului de setari, aspectul aplicatiilor, tastatura, etc.

Articolul continua dupa reclama:

-Poti instala orice aplicatie modificata, fie din recovery fie in format APK. In cazul telefoanelor mai cunoscute si la care dezvoltatorii au lucrat mai mult se gasesc aplicatii de camera diverse. De exemplu, pe un LG G3 cu CyanogenMOD poti instala o cameara de Lenovo, de HTC, de LG G4, Samsung etc. Eu am incercat si am instalat toate aceste aplicatii dar am ramas la Google Camera sau Open Camera deoarece sunt singurele ce imi ofera inregistrare video 4K. Era pacat sa renunt la aceasta functie din moment ce telefonul o suporta.

CITESTE SI:  Misiune indeplinita, ecranul lui Ulefone Future schimbat

-Alte setari multiple in modul Optiuni Dezvoltator.

-Durata de viata mai mare a bateriei.

-O gramada de setari la nivel audio, atat prin casti dar si pentru difuzorul extern, sau boxa bluetooth!

 

-Telefonul nu se mai incinge (parca) atat de mult.

-Se simte o rulare mai fluenta a aplicatiilor si nu exista lag.

-Customizarea in cel mai mic detaliu m-a facut si ma face pentru moment sa nu renunt la CyanogenMOD.

Lipsa aplicatiilor inutile. Practic nu ai nicio aplicatie instalata in afara de Google Play. Va trebui sa instalezi manual Facebook, YouTube, Gmail, etc.

Parti mai putin bune:

-Pentru a instala acest sistem de operare customizat, trebuie sa faci root si sa instalezi TWRP recovery sau CWM. Acest lucru duce la anularea garantiei.

-In cazul meu imi lipsesc aplicatii precum radio FM, LG Health sau functia telecomanda. Nu am reusit sa le fac sa functioneze sau sa le instalez. Ele lipsesc pur si simplu.

-Aplicatia de camera stock era o idee mai buna fata de cele instalate de mine ulterior.

-Cum am terminat instalarea acestei versiuni CyanogenMOD am si primit eroarea “din pacate setari s-a oprit” (ulterior nu am amai avut probleme)

-Trebuie sa instalezi separat Gapps.

-In cazul telefonului meu, lipseste double tap to sleep dar este prezenta cea de pornire.

In mare parte, plusurile si minusurile sunt valabile indiferent da telefonul pe care il aveti, de la Samsung, HTC, Allview, LG si pana la Huawei sau Lenovo.

In rubrica de comentarii ma puteti intreba daca exista CyanogenMOD pentru modelul vostru de telefon/tableta. Voi incerca sa aflu si sa va trimit catre sursa.

[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=g0YQar-YMGI[/wpsm_video]

Sigur te intereseaza si:

More from Cosmin

LG L90 – De Unde Il Cumperi Cel Mai Ieftin – Preturi

LG L90 – De Unde Il Cumperi Cel Mai Ieftin – Preturi...
Citeste tot

39 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *