baterie

MWC 2018 – Nokia 1 cu Android Go, specificatii si pret

MWC 2018 - Nokia 1 cu Android Go, specificatii si pret

MWC 2018 – Nokia 1 Android Go, specificatii si pret – un alt terminal lansat in Barcelona de catre cei de la HDM Global. De data aceasta, discutam despre un terminal accesibil si cu dotari mai slabe, intalnim insa 4G VoLTE.

Vestea buna, pretul lui Nokia 1 este unul foarte mic, sub 100 USD. Este unul dintre primele telefoane cu Android GO, un Android 8 Oreo destinat telefoanelor cu un hardware mai slab.

MWC 2018 - Nokia 1 cu Android Go, specificatii si pret

Insa, in perioada urmatoare, ne asteptam la mai multe dispozitive de acest gen. Asta inseamna, printre altele, si aplicatii sau servicii Google destinate telefoanelor cu specificatii mai slabe si Android GO la bord.

Nokia 1 – PRET

Nokia 1 are un pret de pornire de 85USD, el va fi disponibil incepannd cu luna aprilie in variantele de culoare “Dark Blue” si “Warm Red”

O alta caracteristica interesanta este posibilitatea de a cumpara capace colorate pentru partea din spate, acestea vor fi disponibile contra sumei de 8USD. Daca va ajunge si in Romania, Nokia 1 ar urma sa coste in jur de 400 lei.

MWC 2018 - Nokia 1 cu Android Go, specificatii si pret

Nokia 1 – SPECIFICATII

Nu avem prea mult de comentat la acest capitol, nu este un telefon performant si nici macar unul cu dotari bune. Ruleaza Android 8 OREO (in programul Android GO) si are un display IPS de 4.5″ cu rezolutie FWVGA 480×854 pixeli.

Surpriza sau nu, Nokia 1 utilizeaza un procesor de la MediaTEK. Este vorba despre MT6737M, procesor cu 4 nuclee ce ruleaza pana la 1.1GHz. Intalnim si 1 GB memorie RAM plus 8 GB capacitate de stocare interna (slot penntru carduri de memorie de pana la 128GB).

In partea din spate, Nokia 1 are un singur senzor foto, 5 megapixeli cu focus fix si LED flash. In partea frontala, exista o camera de 2MP.

Lista dotarilor continua cu 4G LTE VoLTE, conexiune Wi-Fi 802.11 b/g n, Bluetooth 4.2, GPS cu A-GPS, Radio FM, micro-USB 2.0 si jack audio de 3.5mm.

Acumulatorul are o capacitate de 2150mAh, telefonul masoara in grosime, 9.5mm.