Acasă Stiri despre telefoane Nerecomandat minorilor, pericolul din spatele aplicatiei TikTok

Nerecomandat minorilor, pericolul din spatele aplicatiei TikTok

0

Nerecomandat minorilor, pericolul din spatele aplicatiei TikTok – Serviciul Roman de Informații, chiar ei ne fac o descriere aproape perfecta a aplicatiei TikTok, una extrem de populara la nivel mondial, dar si in Romania. Problema ar fi cei mici, de multe ori acestia petrec ore in sir in compania aplicatiei si nu stiu la pe pericole se expun.

SRI are inclusiv o revista online, aceasta se numeste Intelligence si daca o veti rasfoi, veti gasi articole interesante. Deci, este o sursa cat se poate de oficiala si haideti sa vedem ce ne spun despre aplicatia TikTok, cea care a reusit chiar sa depaseasca Instagram la numar de utilizatori (in Romania).

In anul 2021, in Romania, erau peste 4.8 milioane de utilizatori activi cu o medie de varsta intre 18 și 34 ani si cu un numar semnificativ de utilizatori minori. Mai jos, vedem catva concluzii trase de catre cei administreaza site-ul Intelligence:

” TikTok ar putea reprezenta un spațiu de manifestare a unor fenomene precum harțuirea cibernetica, trolling, harțuire sexuala și ar putea provoca adolescenților sentimente de anxietate, din cauza comentariilor negative și a amenințărilor.  În 2020, Comisia Federală pentru Comerț a SUA a amendat TikTok cu 5,7 milioane de dolari pentru încălcarea Legii privind protecția confidențialității online a copiilor (COPPA), fiind cea mai mare amendă din istoria SUA aplicată pentru colectarea și vanzarea de date despre copii.

Tot in acelasi an, platforma a fost amendată de Comisia pentru comunicații din Coreea de Sud pentru că a manipulat greșit datele minorilor. In data de 14 septembrie 2021, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, principala autoritate comunitară de reglementare pentru marile companii din domeniul internetului, a anunțat deschiderea a două investigații în cazul platformei TikTok.

Prima dintre acestea se referă la gestionarea datelor copiilor, iar cea de a doua la transferul datelor personale către China, țară care găzduiește compania deținătoare a platformei. Utilizatorii s-ar putea întreba cum o aplicație care promovează scurte materiale video ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale. Îngrijorările se datorează faptului că TikTok este deținut de compania chineză ByteDance, iar guvernele mai multor țări, printre care și SUA, se tem că aplicația ar putea fi utilizată pentru supravegherea utilizatorilor, cenzura discursurilor politice și dezinformare, acțiuni de natură a afecta democrația”

Retineti ca cele de mai sus sunt scrise de catre revista Intelligence, site al Serviciului Roman de Informatii. Deci, o sursa mai credibila si mai informata de atat nu cred ca exista. Tot articolul poate fi citit aici.

sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.