baterie

Netflix confirma Subteran primul serial romanesc original

Netflix confirma Subteran primul serial romanesc original

Netflix a facut public faptul ca a inceput productia pentru “Subteran”, primul sau proiect original de serial romanesc, avandu-l in rol principal pe Florin Piersic Jr.

Ieri, 24.10.203, gigantul streamingului a dezvaluit ca lucrul la serialul “Subteran” a fost demarat, marcand astfel intrarea sa in sfera productiilor originale romanesti. In spatele camerei de filmat se vor afla trei regizori de origine romana, iar in distributie ii vom vedea pe Florin Piersic Jr. si Ana Ularu, conform comunicatului oficial distribuit presei.

Speram sa iasa ceva super calitativ, mai ales ca se presupunce ca au ceva bani in plus de cand au marit abonamentele si au introdus diverse restrictii…

Serialul “Subteran” va fi pus in scena sub indrumarea regizorilor Anca Miruna Lazarescu, Daniel Sandu si Octav Gheorghe, iar povestea va urmari traiectoria unei mame ce lucreaza in IT, care se vede pusa in situatia de a lupta sub acoperire impotriva mafiei bucurestene ce i-a dat viata peste cap.

Conceptul serialului este gandit de Steve Bailie, iar in rolul de co-scenaristi ii vom avea pe Octav Gheorghe si Peter Kerek. Productia este asigurata de Tudor Reu (Mobra Films) impreuna cu Johnathan Young (creative).

Din distributie vor face parte, printre altii, Ana Ularu si Florin Piersic Jr., chiar daca Netflix nu a furnizat inca detalii suplimentare despre ceilalti actori. “Personajul Cami este o femeie care isi foloseste inteligenta pentru a reusi in lumea dominata de barbati.

Cand viata ei este data peste cap de un cartel criminal, ea este nevoita sa devina iubita si hacker pentru un detectiv sub acoperire, aflandu-se intr-o situatie fara iesire. Insa, Roman, detectivul, se dovedeste a fi singura speranta pentru Cami de a se razbuna si de a-si salva fiul”, asa cum a explicat Anna, reprezentant Netflix.

“Ne bucuram sa incepem productia noii serii romanesti Subteran si suntem mandri sa ne alaturam echipei extraordinare care se afla in spatele acestui proiect. Industria de film romaneasca este cunoscuta pentru traditia creativa si artistii remarcabili si suntem, de asemenea, extrem de incantati de acest scenariu care prezinta un personaj feminin puternic” – Anna Nagler, Director pentru Seriale Locale a Netflix in Europa

Desi platforma are deja in portofoliu numeroase filme si seriale romanesti, acestea au fost achizitionate prin licentiere, facand astfel din “Subteran” primul serial romanesc comandat direct de gigantul american al divertismentului online.

sursa