Connect with us

Stiri despre telefoane

Nu cumparati telefoane SH fara acte de la amanet

Published

on

Nu cumparati telefoane SH fara acte de la amanet

Nu cumparati telefoane SH fara acte de la amanet sau de prin alte parti, nici macar de pe OLX. Si in general, ma refer la modelele mai scumpe! Mi-am schimbat recent telefonul si am avut ceva de cautat, am fost extrem de atent la aceste detalii. Sunt multi care procedeaza in felul urmator:

Isi cumpara telefon nou de la un anumit operator, dar achizitia se face printr-un sistem de rate sau o anumita promotie de nerefuzat. Apoi, acest telefon este vandut, proprietarul nu mai plateste ratele si compania de telefonie mobila bloceaza telefonul, acesta nemaiputand fi utilizat. Astfel, cel ce cumpara SH telefonul, ramane cu el pe post de bibelou! Si de regula, asta se intampla la cateva zile de la achizitie.

Recent, am vazut o super promotie pentru un Samsung S23 Ultra, Vodafone cere un avans de numai 150 euro si un abonament de 15 euro. Probabil ca asta presupune si rate, rate pe care unele persoane ar putea sa nu le mai plateasca si sa decida rapid sa vanda telefonul. Astfel, se aleg cu un profit destul de mare, dar nu mai platesc ratele.

Advertisement

Nu cumparati telefoane SH fara acte de la amanet
Captura de mai sus este postata pe Reddit, un utilizator a patit-o cu un Samsung S21 cumparat de la un amanet. A ajuns acasa, a resetat telefonul si s-a pomenit cu mesajul de mai sus (probabil prin soft MDM). Eu mi-am cumparat un S21 Ultra de pe olx, dar am avut ceva de furca pana cand am gasit unul cu acte ok, vanzator de incredere si terminal in stare cat mai buna.

MDM (Mobile Device Management) Samsung este un software care permite administratorilor de sistem să gestioneze dispozitivele mobile Samsung. Acest software oferă o varietate de funcții, cum ar fi posibilitatea de a monitoriza dispozitivele, de a le gestiona setările și de a aplica politici de securitate.

Pana sa ajung la acest vanzator, am mai discutat cu o persoana care vinde telefoane pe OLX si de la acesta am aflat ca sunt persoane care falsifica facturi si o fac pentru a castiga increderea celui care doreste sa cumpere. Se pare ca restrictia aceasta poate fi “sparta” prin anumite metode, dar este neplacut sa se ajunga pana acolo! Deci, atentie mare cand cumparati un telefon SH de la amanet sau din alte surse!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des