Nu mai primesti actualizari OTA? Fa simplu unroot si apoi root!

126
DISTRIBUIȚI

Nu mai primesti actualizari OTA? Fa simplu unroot si apoi root! – Am patit-o personal de mai multe ori si este fara indoiala unul dintre marile dezavantaje atunci cand ai acces root si mai ales un recovery cutomizat, adica primesti actualizari OTA pe telefon dar nu te poti bucura de ele.

Descarci actualizarea OTA, dai sa instalezi, telefonul reporneste automat dar iti intra in modul recovery customizat si apoi primesti eroare, nu vei putea beneficia de noile actualizari. Desigur ca exista si modele de telefoane sau versiuni de firmware customizate ce nu iti pun astfel de probleme, insa daca nu ai cunostinte suficiente sau fisierele necesare, mai bine nu te bagi.

Spuneam ca am patit-o personal dar tot eu am rezolvat problema in cateva minute si am putut primi din nou actualizari OTA.

Iata ca trebuie sa faci pentru a putea primi din nou actualizari firmware oficiale via OTA (Over The Air)

Cauta in aplicatiile instalate pe telefon aplicatia Super SU si porneste-o, interfata principala va arata ca in captura de mai jos si va trebui sa apasati pe settings si apoi pe full unroot:

Screenshot_20150101-020305 Nu mai primesti actualizari OTA? Fa simplu unroot si apoi root!

Apoi suntem informati ca daca totul decurge bune, vom pierde accesul root dar unele dispozitive se pot re-roota automat atunci cand telefonul reporneste:

Screenshot_20150101-020310 Nu mai primesti actualizari OTA? Fa simplu unroot si apoi root!

Apoi suntem informati ca se va incerca restabilirea imaginii de boot originale si ca unele dispozitive pot avea probleme la primul boot. Desigur ca sunt mai mult masuri de precautie luate de dezvoltatorul aplicatiei, insa nu pot fi ignorate!

Screenshot_20150101-020318 Nu mai primesti actualizari OTA? Fa simplu unroot si apoi root!

Acum, aplicatia ne intreaba daca dorim sa se incerce restaurarea modului recovery original, esential pentru actualizarile OTA ulterioare. Ca si anterior, putem alege sa anulam, sa confirmam sa confirmam sau sa iesim fara nicio actiune.

Screenshot_20160725-184248 Nu mai primesti actualizari OTA? Fa simplu unroot si apoi root!

Cand totul este gata, aplicatia va indeparta accesul root si este bine ca dupa asta sa repornim telefonul.

Screenshot_20160725-184252 Nu mai primesti actualizari OTA? Fa simplu unroot si apoi root!

Intram apoi in setari – despre telefon/about phone – wireless update si putem instala linistiti noua actualizare OTA dupa care putem face root si sa instalam modul recovery customizat.

CITESTE SI:  Incarcare wireless vs incarcare rapida vs incarcare standard

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord