Connect with us

Tutoriale telefon

Iata de ce nu mai primesti mesaje mail Gmail pe telefon rezolvare

Published

on

Nu mai primesti mail-uri pe telefon (Gmail) cu toate ca ai incercat mai multe variante de a rezolva problema? Poate nu le-ai incercat pe toate si in acest articol, am sa va prezint solutia, una care functioneaza in 99% din cazuri si pe care am testat-o.

Majoritatea posesorilor de telefoane Android se conecteaza cu un cont de Google, practic este una dintre primele etape pe care le facem dupa ce ne cumparam un telefon nou. Apoi, incepem sa utilizam telefonul, sa facem poze care se salveaza automat in contul de Google Foto sau sa primim o multime de mail-uri.

Multi nu stiu ca Google ofera numai 15GB de stocare gratuita. Dar care este legatura intre pozele sau clipurile video pe care le filmam cu telefonul si mesajele de tip mail pe care nu le mai primim?

Advertisement

Pai este o legatura directa. Si aceste mesaje ocupa din acest spatiu de stocare, cei 15GB se termina rapid. Ce trebuie sa faci in cazul in care mesajele mail nu mai sunt primite automat pe telefon? Trebuie sa verifici sincronizarea contului, cat spatiu de stocare mai ai disponibil si nu in ultimul rand, sa mai stergi din mailurile primite (oferte si promotii/spam)

1 – Sincronizarea contului Google pe telefon

Este primul pas si trebuie sa te asiguri ca sincronizarea este activata si ca nu sunt alte probleme. Deschide setarile telefonului, cauta si acceseaza “Google”, apoi alege contul pe care vrei sa-l verifici (daca ai mai multe), apasa pe “Sincronizarea contului” si verifica daca aceasta optiune este activata.

Advertisement

2 – Mai ai spatiu de stocare, cel gratuit? 

Daca nu vrei sa platesti 10 lei/luna la Google pentru 100GB extra, inseamna ca te multumesti cu cei 15GB. Dar asa cum spuneam anterior, acest spatiu se poate umple rapid. Cauta si acceseaza aplicatia Google Foto.

[the_ad id=”79971″]

Advertisement

Aceasta aplicatie are si un cos de gunoi, dar si zona de setari. Tot aici poti vedea si cat spatiu mai ai disponibil, poti opri backup-ul automat, poti selecta calitatea fisierelor pentru care se face backup, ai si posibilitatea de a sterge pozele sau clipurile video pe care nu le mai vrei.

Nu mai primesti mail-uri pe telefon?

Sunt multe optiuni in aceasta aplicatie, trebuie sa le cauti si sa bifezi ceea ce vrei. De aici ai posibilitatea sa mai eliberezi ceva spatiu de stocare. Daca totul este full, acesta este principalul motiv pentru care nu mai primeai mail-uri. Este important sa eliberati si cosul de gunoi.

Degeaba stergeti pozele din Google Foto, ele ajung in cosul de gunoi si pana nu-l goliti, spatiul nu se va elibera. Daca ati depasit bariera celor 15GB si ati facut ceva curatenie, veti vedea cum incepeti din nou sa primiti mesaje mail pe contul de Gmail.

Advertisement

Promotii/Spam/Retele de socializare

Zilnic primesc zeci de mail-uri complet inutile. Cand cineva imi raspunde la un comentariu pe YouTube sau cand este adaugat un comentariu nou, promotii de la multe magazine, de la retelele de socializare, etc. Aceste mail-uri sunt complet inutile si ocupa spatiu. Si nu le-am mentionat pe cele de tip spam…

Exista si posibilitatea de a opri permanent aceste mesaje, poti sa dai unsubscribe (sa te dezabonezi). Insa, tot vei fi  “bombardat” cu promotii si alte mail-uri complet inutile. Iata cum le stergi si unde sunt ascunse aceste mesaje. Ele sunt intr-o sectiune separata de cele principale.

Advertisement

[the_ad id=”79971″]

Eu abia le stersesem si acesta este motivul pentru care nu mai sunt atat de multe. Dar daca ma uit peste cateva zile, sunt din nou zeci sau sute…Intra in aplicatia Gmail, selecteaza contul (daca ai mai multe), acceseaza zona de setari si optiuni si pe rand, deschide “Retele sociale”, “Promotii” si “Spam”.

Uita-te printre mail-uri si stergele pe cele inutile. Pentru a sterge un mail, tine apasat pe pictograma pana cand iti va aparea o bifa si pictograma “cos de gunoi”. Poti sterge numai unul sau sa faci o selectie multipla. Nu uita sa le stergi si din cosul de gunoi (prima captura, partea de jos).

Advertisement

Daca iti mentii cat de cat spatiul de stocare sub 15GB, nu vei avea probleme si nu vei rata niciun mail important!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des