baterie

De ce nu poti sa conectezi telefonul la calculator prin cablu cum sa faci

conectare telefon calculator
Last updated:

Nu poti conecta telefonul mobil la un calculator sau laptop? Haideti sa rezolvam problema aceasta, sa spunem ca este un tutorial pentru incepatori. Este ceva simplu si am primit destul de multe intrebari pe tema asta. Aceasta este si motivul pentru care scriu acest articol, unul care pentru o anumita categorie poate parea banal.

Si nu este devorba de imposibilitatea conectarii in cazul in care telefonul este stricat, ne referim la momentele in care vrei sa copiezi poze, muzica sau alte fisiere de pe telefonul mobil pe PC sau laptop (sau invers). Momentele acelea cand introduci cablul USB si nu se intampla absolut nimic, calculatorul nu-ti arata telefonul.

Fie telefonul mobil se incarca si atat, fie PC-ul il recunoaste, dar nu iti arata continutul de pe el. Asta se intampla deoarece majoritatea telefoanelor mobile au nevoie de o mica setare pentru ca un PC sau un laptop sa le recunoasca si sa afiseze continutul.

Spre exemplu, telefonul meu se incarca atunci cand il conectez la PC. Si nu ca as avea nevoie sa instalez ceva pe Windows. Conectez cablul si nu mi se afiseaza vizibil niciun mesaj. Insa, daca voi glisa de sus in jos de zona de notificari, voi descoperi ca scrie “Se incarca dispozitivul).

Pentru ca un calculator sau un laptop sa detecteze continutul de pe telefon, este nevoie sa mai parcurg cativa pasi. Trebuie sa apas pe notificarea respectiva si de acolo sa aleg ce anume sa se intample. Am la dispozitie mai multe variante, dar aleg “Transfer de fisiere”.

Nu poti conecta telefonul mobil?

conectare telefon calculator

Automat, calculatorul detecteaza telefonul si imi vede absolut tot continutul, toate fisierele. Muzica, poze, anumite aplicatii, cateva fisiere din Android, etc. Numai asa vei putea copia ceea ce doresti pe PC sau pe telefon si telefonul meu nu este un caz izolat.

Stiu ca unii producatori de telefoane mobile au implementat in setari o optiune care poate fi bifata si care iti permite sa nu stai de fiecare data la conectarea cu calculatorul sa faci alegerea despre care am explicat mai sus. Din pacate, nu toate terminalele se bucura de asa ceva.