Acasă Stiri Android Si Noutati Oficial: Cartelele PrePay numai cu buletinul din 2020

Oficial: Cartelele PrePay numai cu buletinul din 2020

0

Oficial: Cartelele PrePay numai cu buletinul din 2020 – Intr-un final, cartelele PrePay vor putea fi cumparate numai pe baza actului de identitate, asta se va intampla incepand cu data de 01.01.2020. Este o masura luata ca urmare a presupuselor crime de la Caracal, stim deja ce s-a intamplat acolo.

O alta masura buna luata de actualul Guvern, este cea ce se refera la apelurile false la numarul 112. Daca in prezent cei ce se tin de glume sunt sanctionati cu aproximativ 1000 de lei, incepand din 2020, amenda ajunge pana la 1000 de euro!

In acest sens, a fost adoptata ordonanţa de urgenţa prin care cartelele de tip prepay vor putea fi cumpărate doar cu buletinul. Actul normativ se refera si la măsuri legate de apelurile false la 112, amenzile fiind la un nivel de pana la cinci ori mai mare.

Asta nu este tot, actul normativ se refera inclusiv la persoanele care deja au o cartela cu numar prepay, dar şi cei care achiziţioneaza una pana la finalul acestui an (2020).

Cartelele PrePay numai cu buletinul din 2020

Aceste persoane vor avea la dispoziţie opt luni pentru a transmite datele de identificare. Datele respective vor fi puse la dispoziţia Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţa şi utilizate în conformitate cu prevederile de colectare a datelor cu caracter personal.

„Pentru îmbunătăţirea localizării persoanei care solicită apelurile de urgenţă, prin acest act mormativ, se insituie obligaţia furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face în avans, de a utiliza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizătorului cartelei SIM. Începând cu data de 1 septembrie 2020, este interzisă furnizarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile, pentru care plata se face în avans, prin intermediul cartelelor SIM, ai căror utilizatori finali nu au pus la dispoziţia furnizorului datele de identificare. Deci, de la 1 septembrie 2020, nu se va mai putea vinde o cartelă SIM fără a fi prezentate datele de identificare ale utilizatorilor”, a declarat Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Cartelele PrePay numai cu buletinul din 2020 – Sa speram ca cei ce vand astfel de cartele se vor tine de treaba si vor refuza sa vanda un SIM fara ca persoana respectiva sa-si prezinte datele de identificare!

foto via

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here