Connect with us

Stiri despre telefoane

Pana si directorul ANPC spune despre preturile marite inainte de Black Friday

Published

on

Si se pare ca legea nu prea este de partea noastra sau daca vreti, comerciantii au cateva portite de scapare. Insa, este clar ca aceasta autoritate a inceput in ultimii ani sa faca ceva controale mai dese si am observat o serie de schimbari. Dar sunt ele suficiente pentru noi, clientii finali?

Iata si o declaratie interesanta a lui Horia Constantinescu de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

„Problema este că ceea ce circulă ca legendă urbană legat de faptul că sunt majorate prețurile înaintea de a începe această perioadă, din păcate se întâmplă acest lucru. Dar, atât timp cât este prețul cel mai mic din ultimele 30 de zile, legea nu face alte observații. Există unii operatori economici care cu 35 de zile înainte majorează prețurile, ca în perioada cu 30 de zile înaintea acestor reduceri masive să se alinieze unor prețuri mai mari decât așteptarea unor consumatori. Atât timp cât respectă legea, noi nu putem să facem altceva decât să-i sfătuim pe consumatori să urmărească aceste situații.”

Advertisement

Deci, este o situatie oarecum incurcata si nu ar fi deloc rau sa existe o lege clara in acest sens, nu cred ca nu este posibil. In caz contrar, riscam sa fim pacaliti si “vrajiti” de mirajul campaniei de Black Friday. Desigur, nu lipsesc nici unele recomandari pe care cei de la ANPC le fac constant si mai ales in aceasta perioada.

Eu va sfatuiesc sa verificati din timp preturile produselor pe care ati pus ochii si asa va dati seama cel mai bine daca ofertele sunt reale. Dar din experienta, pot spune ca mai rar am gasit oferte de nerefuzat si in general, cred si eu ca preturile sunt “umflate” inainte. Asta inseamna ca magazinele castiga si ca noi pierdem?

Horia Constantinescu a mai declarat pentru cei de la replicaonline.ro: “Cu siguranță vom face controale în aceste perioade, în toate județele. Vom pregăti o tematică în acest sens.” Asteptam si noi sa vedem rezultatele! Pana atunci, va sfatuiesc sa verificati cu atentie preturile si sa nu cumparati produse de care nu aveti nevoie, chiar daca aparent au preturi reduse.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des