Acasă Stiri despre telefoane Platesti coletul ramburs, ANAF este cu ochii pe tine

Platesti coletul ramburs, ANAF este cu ochii pe tine

2

Platesti coletul ramburs, ANAF este cu ochii pe tine, asa s-ar traduce un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern si dezbatut chiar astazi, 18.05.2022. Pare destul de ciudat si ne-am putea intreba de ce sau ce mai vor de la noi.

Firmele de curierat ar urma sa puna la dispozitie catre ANAF anumite date despre persoanele care au comanat anumite online si au platit ramurs. Probabil pentru a-i descoperi pe cei cu venituri nedeclarate sau pe cei platiti la negru. Mai exact, o persoana care isi cumpara produse scumpe dar alege plata ramburs, va putea fi declarata “suspecta”.

De unde are bani si de ce nu a platit cu cardul? La prima vedere, asa am putea traduce. Iata ce precizari mai sunt facute in document, conform sursei:

În scopul asigurării conformării fiscale, furnizorul de servicii poștale de trimitere contra ramburs este obligat, sub rezerva respectării inviolabilității secretului corespondenței, să furnizeze lunar, organului fiscal central informații referitoare la trimiterile poștale care au ca și particularitate achitarea de către destinatar expeditorului, prin intermediul rețelei poștale, a contravalorii bunului care face obiectul trimiterii poștale înregistrate”.

Teoretic, firmele de curierat ar urma sa puna la dispozitie urmatoarele date: Adresa de livrare si contravaloarea bunului, datele de identificare ale celui care a facut expedierea, numarul de inregistrare si data trimiterii, numele si prenumele persoanei fizice.

Presupunem ca se aplica nu numai in cazul comenzilor online, putem trimite colete cu plata ramburs si daca achizitionam diverse bunuri prin intermediul platformelor de anunturi. Asteptam sa vedem cum si daca acest proiect se va materializa, cum se va aplica si toate detaliile.

2 COMENTARII

  1. E prezentat aiurea demersul ANAF : nu cel care plateste e vizat ci acela care accepta plata ramburs, fara a achita TVA-ul. Informeaza-te !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.