Connect with us

Stiri despre telefoane

Primul numar verde de inmatriculare a fost eliberat astazi

Published

on

Primul numar verde de inmatriculare a fost eliberat astazi si probabil ca in scurt timp va putea fi vazut si pe strada. Potrivit Ordinului comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al ministrului Afacerilor Interne şi al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, numerele de înmatriculare verzi vor fi acordate numai  autoturismelor cu emisii zero de CO2.

In acest moment, in Romania exista in jur de 17.000 vehicule electrice inmatriculate, acestea deja fiind in circulatie cu numere negre, cele obisnuite. Aceste numere existente vor putea fi preschimbate la cerere, cat timp sunt indeplinite criteriile de emitere. Pe scurt, daca acum ai o masina electrica cu numere negre, poti merge la Politie si sa ceri numere verzi.

numar verde

Anuntul a fost facut astazi de catre Ministerul Afacerilor Interne: “Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător! Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.” “Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”

Advertisement

numar inmatriculare verde

Dacia Spring este cea mai vanduta masina electrica din Romania, practic domina piata. Urmeaza Tesla Model 3, Renault ZOE, Hyundai Kona, Volkswagen e-UP!, Volkswagen ID.3, ID.4, Skoda Enyaq, Fiat 500e, Peugeot e208. Statistici aferente lunii decembrie 2021.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des